Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

XEF SANT CUGAT

Xarxa de Escoles de Fútbol Sant Cugat
Fundació Privada del Real Club Deportivo Espanyol

1.- QUÈ ÉS EL PROJECTE XEF?

La XEF - Xarxa d'Escoles de Futbol del RCD Espanyol -, és un projecte que té com a objectiu principal disseminar per tota Catalunya un nou model d'escola de futbol.

Aquest projecte neix per una doble necessitat. En primer lloc, per la voluntat del Club, d'ampliar la seva oferta d'activitats per als més petits fora de la Ciutat Esportiva i, en segon lloc, La Fundació i el seu desig de continuar amb la seva tasca de fomentar, tant des d'un punt de vista cultural com humà, la formació integral dels aficionats a l'esport.

El projecte XEF està gestionat desde la Fundació Privada del RCD Espanyol i dirigit pel Sr.Òscar Riera, Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i Master en Gestió i Direcció Esportiva

Els trets diferencials d'aquest nou model d'escola de futbol són:

SÒLIDA: Organitzada per un Club centenari: el RCD Espanyol i la seva Fundació.


DE QUALITAT: En la seva gestió administrativa, en la titulació del seu equip tècnic (INEF, LCAFE, MEF, entrenadors nacionals i provincials) i en els seus equipaments esportius (gespa artificial d'última generació). Tot això és imprescindible per poder dur a terme una planificació i execució de les sessions d'entrenament i del control i seguiment dels nostres nens/es.


INTEGRAL: Formació del nen/a com a esportista i com a persona. Desenvolupant valors (voluntat, esforç, cooperació, respecte, disciplina...), l'aprenentatge motor, les capacitats coordinatives i la intel·ligència tàctica.


INNOVADORA: Mètode FUTMIND, basat en l'enseyament-aprenentatge del futbol intel·ligent, que té com a gran objectiu crear jugadors amb intel·ligència tàctica capaços de resoldre qualsevol situació de joc i no tan sols jugadors tècnics.


OBERTA: a tots els nens i nenes de 5 a 13 anys, independentment del seu nivell esportiu (estiguin o no federats).


NO COMPETITIVA: Els objectius i continguts de les sessions d'entrenament no estan orientats a la competició. Les lligues es realitzen de forma interna i són avaluadores dels progressos dels nostres nens i nenes.

2.- ACTIVITATS DE LA XEF

Les activitat de la XEF són molt diverses, orientades tant pels nens/nens com pels seus pares i a l'stage tècnic. Aquestes són:


SESSIONS D'ENTRENAMENT : 2 hores setmanals
COMPETICIÓ INTERNA per nivells i entre els propis nens de l'escola.
CICLE DE XERRADES ADREÇADES ALS PARES.
- Mètode FUTMIND.
- Dietètica i Nutrició del nen esportista.
- Comportaments dels pares en relació al seu fill/a i la competició.
- Educació i valors del nen/a esportista.
STAGE D'ENTRENADORS I MONITORS : Aquesta activitat té un doble objectiu, per una banda interrelacionar el grup de treball de les escoles i, d'altra banda, establir les bases pedagògiques i metodològiques de l'entrenament.
CAMPUS D'HIVERN: Activitat lúdico-esportiva que té com a objectiu principal donar continuitat a l'escola.
CAMPUS D'ESTIU: És una activat lúdica que té com a objectius donar continuïtat a les activitats de l'escola durant el mes de juliol.
TROBADES: Durant la temporada i de forma mensual, les escoles van realitzant trobades entre elles. També es realitzen dues trobades de totes les escoles.



3.- SEUS XEF

En aquest moments la XEF consta de 5 escoles repartides pel territori català i les Illes Balears. Les escoles de Lloret de Mar, Mataró, Sant Feliu de Llobregat i Menorca congreguen més de 400 nens i 40 tècnics. En aquests moments les inscripcions estan exhaurides a les escoles de Lloret i Sant Feliu de Llobregat, per la qual cosa s'ha obert una llista d'espera.

ANNEX: Full Inscripció 09-10   (pdf 48937)