Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

29/04/2013
0-1: Matinal amarga
Imatge de complement


Primera derrota de l'era Javier Aguirre a l'Estadi de Cornellà-El Prat

L'Espanyol ha collit la primera derrota de l'era Aguirre a Cornellà-El Prat davant el Granada, que ha fet valer el gol de falta aconseguit per Nolito. El conjunt blanc-i-blau, que somiava amb apropar-se als llocs europeus, s'ha vist sorprès per un rival que ha rendibilitzat al màxim la seva única oportunitat clara de gol i s'ha acabat emportant els tres punts de l'Estadi RCDE. Encara que el conjunt espanyolista ho ha intentat fins al final, no ha trobat la manera de batre al seu adversari.

La visita del Granada havia aixecat molta expectació. Lamentablement, el temps no ha acompanyat i l'Estadi RCDE no ha presentat l'aspecte esperat. En l'aspecte merament esportiu es trobaven dos rivals amb dinàmiques contraposades. L'Espanyol, un cop aconseguit l'objectiu de la permanència, volia apurar les seves opcions de classificar-se per a Europa. Davant, un rival necessitat, que començava el diumenge en llocs de descens després dels primers resultats de la jornada.

Ja fora per les condicions del dia o pel plantejament realitzat pel Granada, la realitat és que l'Espanyol no s'ha sentit còmode sobre el terreny de joc. Els visitants han cedit tota la responsabilitat als de Javier Aguirre, que han tingut moltes dificultats per arribar amb perill a l'àrea granadina. Només una internada per la banda dreta de Javi López en els primers minuts ha estat a prop de marcar el conjunt blanc-i-blau.

El rigor tàctic i la disciplina s'han imposat clarament i cap dels dos equips ha estat capaç de generar perill. Els jugadors d'atac de l'Espanyol amb prou feines han intervingut i, a diferència d'anteriors partits, han tingut poc protagonisme en el primer temps. El Granada, donada la seva classificació, semblava acontentar-se amb puntuar. Malgrat això, Nolito els ha donat una petita alegria abans del descans en transformar una falta a la frontal de l'àrea. Casilla no ha pogut fer res per aturar la rematada. Abans de la mitja part, els blanc-i-blaus han pogut aconseguir l'empat amb una bona rematada de cap de Moreno, que Roberto ha refusat de forma espectacular.

L'Espanyol ha volgut reaccionar i en el segon temps ha intentat buscar més claredat en el seu joc davant un oponent que ha renunciat totalment a l'atac amb l'únic propòsit de conservar el seu avantatge en el marcador. Aguirre ha buscat solucions a la banqueta i ha decidit donar entrada a Petrov en substitució de Víctor Sánchez. L'equip ha donat alguns símptomes de millora i ha disposat d'un parell d'oportunitats, especialment un xut llunyà de Baena que ha sortit fora per poc. El partit no ha tingut molt ritme i l'Espanyol tampoc ha estat capaç de generar perill excepte en una combinació entre Sergio i Stuani que Diego Mainz ha refusat en la línia de gol. L'uruguaià ho ha tornat a intentar poc després amb un bon xut, però Roberto ha estat molt encertat. Aquesta ha estat l'última oportunitat dels blanc-i-blaus que malgrat intentar-ho fins al final no han trobat el premi de l'empat.


Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: Kiko Casilla, Víctor Sánchez (Petrov, min.55), Forlín, Baena, Stauni, Sergio G, Verdú, H. Moreno, Javi López, Capdevila i Wakaso.

Granada CF: Roberto, Nyom, Brahimi (Ighalo, min.66), Mainz, G. Siqueira, El Arabi (Aranda, min.82), Nolito, Mikel Rico, Diakhate, Torje (J.M.Ortiz, min.74) i Iriney.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo (C.Madrileño). Per part del Granada, ensenya targeta groga a Roberto (min.45). Per part de l'Espanyol, a Capdevila (min.84).

Gols: 0-1, Nolito (min.36)

Incidències: 18.506 espectadors