Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

22/04/2013
0-2: Vermut i salvació
Imatge de complement


L'Espanyol supera de principi a fi, en un partit intens, a un Getafe que va acabar amb nou

L'Espanyol ha sumat a Getafe el seu tercer triomf consecutiu a domicili, després de les victòries a Màlaga i Pamplona i ratifica que l'Alfonso Pérez és un estadi talismà, on només ha perdut en dues oportunitats en nou visites. Els blanc-i-blaus ratifiquen així la salvació en tota una volta amb Aguirre a la banqueta.

Sol i ganes de festa a les graderies. Sol i bon ambient de futbol en un migdia que endevinava les intencions de tots dos equips. El Getafe per consolidar la seva candidatura a optar a places europees i l'Espanyol a certificar matemàticament la salvació i a seguir somiant. Qui guanyés faria un pas de gegant en les seves aspiracions. I el Getafe, que venia de perdre a Valladolid la passada setmana, volia seguir mostrant la capacitat que atresora, sobretot al seu camp, on no perdia des de novembre.

Per l'Espanyol, una victòria no només obria el capítol dels somnis blanc-i-blaus sinó que servia per tancar tota una volta amb Aguirre a la banqueta (va debutar davant el Granada, el rival del proper diumenge). L'Espanyol - Getafe de Cornellà-El Prat, també al migdia, va acabar amb un triomf visitant que va deixar als blanc-i-blaus enfonsats com a cuers i va propiciar el relleu a la banqueta de l'Espanyol.

La veritat és que el partit es va iniciar en sisena velocitat i Teixeira Vitienes es va encarregar de marcar la línia des del principi. Dues grogues van veure els d’Aguirre en els primers sis minuts. Després va compensar i va acabar la primera meitat amb sis targetes, tres per a cada equip.

La fogositat es va anar apaivagant amb els minuts i només llavors van arribar les ocasions i el bon joc. Lafita va intentar una rematada acrobàtica a la qual no va arribar i Cristian Álvarez va haver de rectificar sobre una inoportuna relliscada per refusar amb el cos un mà a mà contra Paco Alcácer. La resposta de l'Espanyol va ser una rematada de Verdú que va semblar estavellar-se a les mans de Valera dins l'àrea, però el col•legiat va entendre que hi havia hagut obstrucció prèvia de Sergio García i així ho va assenyalar. Gairebé immediatament va arribar una brillant acció col•lectiva d'atac de l'Espanyol que va culminar Verdú amb una rematada creuada per avançar als blanc-i-blaus.

Després del descans, Luis García va moure la banqueta immediatament, quan Borja va veure la segona groga per una entrada a Víctor Sánchez. El tècnic local, que volia la màxima mobilitat dels seus homes, va col•locar Álvaro en punta i va reforçar el centre del camp amb l'entrada de Xavi Torres. El partit, lluny de tranquil•litzar-se, es va accelerar per moments i Sergio García va tenir, en una rematada fluixa de cap, l'opció d'augmentar la renda. Els esdeveniments se succeïen. Cristian Álvarez va haver d'abandonar el terreny de joc lesionat, mentre Codina es multiplicava per frenar un parell de rematades de Sergio García i Verdú. I així va arribar el segon gol blanc-i-blau. Stuani va aprofitar una jugada d'estratègia, després de l'expulsió de Borja. Els minuts finals, amb el Getafe desarborat i amb l'Espanyol jugant a plaure es van convertir en una tortura per als locals.


Fitxa tècnica:

Getafe CF: Codina, Mané, Lopo, Paco Alcácer (Álvaro, min.54), Fede, P.León, D.Castro (Sarabia, min.67), Lafita (X.Torres, min.54), Barrada, Valera i Borja.

RCD Espanyol: C.Álvarez (K.Casilla, min.67), Víctor S., Forlín, Stuani (Christian Alfonso, min.83), Sergio García, J.Verdú, Moreno, Javi López, Capdevila, Colotto, Wakaso (Simao, min.76).

Àrbitre: Fernando Teixeira Vitienes (C.Càntabre). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Víctor S. (min.2), Colotto (min.5), Stuani (min.38), Sergio García (min.53), Forlín (min.62), C.Álvarez, min.65), Wakaso (min.74). Per part del Getafe, a Borja (min.18 i min.51), Fede (min.25), D.Castro (min.44), X.Torres (min.67) i vermella directa a Fede (min.71).
Gols: 0-1, Verdú (min.36); Stuani (min.72).