14/04/2013
3-3: Empat intens
Imatge de complement

L'Espanyol acaba sumant un punt en un final de partit absolutament boig

De bogeria. Increïble final de partit el que s’ha viscut a l'Estadi RCDE. L'Espanyol ha acabat rescatant un punt en l'afegit en un partit que va tenir sempre controlat i que va estar a punt d'escapar-se. Verdú, mancant vuit minuts per al final, aconseguia un gol que semblava definitiu. Res més lluny de la realitat. El València va tenir temps per posar-se per davant i somiar amb un triomf que mai hagués imaginat. Per sort, Sergio García va aparèixer en l'últim minut per fer mínima justícia.

L'Espanyol i el València han ofert un gran partit, potser un de les millors de la temporada. El conjunt d'Ernesto Valverde no va tenir problemes a assumir el comandament del partit, mentre l'Espanyol esperava la seva oportunitat. Els jugadors blanc-i-blaus, amb les idees molt clares, van estar a un alt nivell. Guaita va haver d'esforçar-se al màxim per frenar les escomeses locals. El conjunt de Javier Aguirre era capaç de generar perill des de totes les posicions davant un rival que basava el seu futbol en Ever Banega, molt actiu durant el primer temps.

Després d'uns primers minuts de tempteig, van començar a arribar les oportunitats per l'Espanyol. Stuani va inaugurar la col•lecció amb una acció en la qual González González no va voler assenyalar penal quan l'uruguaià es quedava sol davant Guaita. La banqueta blanc-i-blava va saltar com un ressort per reclamar la pena màxima. El València semblava tenir controlat el partit, però era incapaç de controlar als atacants blanc-i-blaus. Sergio García i Stuani, de manera gairebé consecutiva, van poder aconseguir el primer. Capdevila, amb un xut fortíssim des de la frontal, va obligar a lluir-se Guaita, que va sostenir al seu equip. Per si li faltava alguna cosa al partit, de nou una acció polèmica a l'àrea per una falta clara de Víctor Ruiz sobre Sergio García, que tampoc va ser assenyalat com a penal. Al final, i amb tot mereixement, Wakaso va aconseguir, amb una rematada de cap pròpia d'un killer, el primer gol blanc-i-blau. El ghanés va aprofitar una centrada de Sergio García, que va veure claríssima la jugada.

Era d'esperar, després del descans, que el València incrementés el seu domini per aconseguir empatar. Valverde va moure la banqueta per trobar alguna solució i va donar entrada a Albelda. Malgrat això, van ser els blanc-i-blaus els que van portar més perill amb dues bones arribades de Sergio García i de Víctor Sánchez. L'Espanyol semblava a prop d'aconseguir el segon, però es va trobar amb un vell enemic. Sergio Canales, que va enlluernar Cornellà fa unes temporades amb el Real Racing Club de Santander, va aparèixer per batre Casilla després d'una assistència d'Ever Banega.

El disgust per als blanc-i-blaus podria haver estat major si Soldado hagués encertat en una acció a l'àrea petita. Afortunadament, el seu xut es va estavellar en el pal. L'Espanyol, acostumat a enfrontar-se a adversitats, es va anar recuperant i Sergio García va donar els primers símptomes amb una bona acció individual que va acabar amb una rematada fluixa. Verdú va ser el següent en avisar al intentar sorprendre Guaita amb un xut llunyà. En aquesta ocasió el porter visitant va reaccionar a temps. Malgrat això, no va poder fer res pocs minuts després per aturar un xut del ‘10’ blanc-i-blau, que no va desaprofitar una assistència sensacional de Wakaso.

El gol de Verdú va ser l'inici d'uns minuts d'absoluta bogeria. Jonas va empatar en una indecisió defensiva, Soldado va semblar sentenciar el partit i Raúl Rodríguez va ser expulsat mentre escalfava. Semblava que tot s'havia acabat, però en l'afegit encara va haver-hi temps perquè l'àrbitre anul•lés un gol a Colotto per fora de joc. Sergio García va posar la guinda a un partit intens amb un gran gol en el 93 que va permetre l'Espanyol rescatar un punt davant un grandíssim rival.

Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: K.Casilla, F. Mattioni (Javi López, min.76), Víctor Sánchez, Forlín, Stuani, Sergio García, J.Verdú (Raúl Baena, min.84), H.Moreno, Capdevila, Colotto i Wakaso.

València CF: Guaita, Jonas, Soldado, Ever Banega, Joao Pereira, Guardado, R. Costa (Víctor Ruiz, min.38), Parejo, Mathieu, Canales (Feghouli, min.77) i Tino Costa (Albelda, min.45).

Àrbitre: José Luis González González (C.C.Lleó). Per part del València, ensenya targeta groga a R.Costa (min.22). Per part de l'Espanyol, a Víctor S. (min.61), H.Moreno (min.+90) i vermella a Raúl R. (min.+90).

Gols: 1-0, Wakaso (min.45); 1-1, Canales (min.52); 2-1, J.Verdú (min.81); 2-2, Jonas (min.87); 2-3, Soldado (min.90); 3-3, Sergio García (min.+90).

Incidències: 24.054 espectadors