Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

07/04/2013
0-2: El penúltim esglaó
Imatge de complement


Héctor Moreno i Wakaso signen una victòria que serveix per fregar la salvació matemàtica

L'Espanyol va aconseguir davant l'Osasuna un triomf importantíssim i que li permet fregar la permanència. L'equip de Javier Aguirre va completar un partit molt seriós davant un rival que s'havia imposat en els últims quatre precedents i que venia carregat de confiança. Un cop més, el conjunt blanc i blau va saber jugar amb intel•ligència per sumar tres punts vitals.

Va arrencar el partit amb velocitat, amb decisió i amb convicció. S'esperava de l'Osasuna, però no d'un Espanyol que va agafar la pilota des de l'inici i es va plantar de forma continuada davant la porteria d'Andrés. Tres córners en els primers sis minuts així ho testifiquen. El mateix que la mà que va haver de treure el porter local i que va acabar, desviant cap al travesser un xut de Sergio García a l'inici. Amb Verdú movent la pilota, Stuani corrent per la dreta i Sergio García amb absoluta llibertat a la punta, l'Osasuna no trobava la manera d'aturar el joc blanc i blau ni gairebé traspassava al centre del camp. Alguna jugada a pilota parada era el bagatge dels locals, mentre que els d'Aguirre es trobaven realment còmodes sobre el camp.

Osasuna, que la setmana passada havia guanyat amb absoluta solvència a Valladolid, buscava reafirmar-se en el seu feu per on passa la seva salvació matemàtica, segons els comptes que fan al Reyno de Navarra. L'Espanyol, en canvi, anhelava certificar i mantenir el bon nivell exhibit en les últimes setmanes. L'últim empat davant la R. Societat va deixar insatisfets als catalans i aquest era un bon camp per reivindicar-se després de les derrotes de les últimes temporades a Pamplona.

El cert és que l'Espanyol va cuinar un grapat d'oportunitats a la primera meitat abans de posar-se per davant en el marcador. Andrés va haver d'emprar a fons sortint fora de la seva àrea i Sergio no va encertar en un contraatac de manual iniciat per Javi López, continuat per Stuani i rubricat pel del Bon Pastor amb una rematada forçada que es va escapar per poc. És clar que, en segons, l'Osasuna va fallar la més clara fins aquell moment. Kike Sola únicament havia d'empènyer la pilota gairebé sobre la línia de gol i la seva rematada va sortir alta i desviada. El més difícil, per descomptat. Stuani també va tenir la seva ocasió abans del descans amb una rematada de cap que no va trobar porta.

Aguirre, a qui professen un gran respecte en terres navarreses, li va donar una mica més d'empenta a l'equip amb l'entrada de Wakaso per Simao després del descans i el canvi va semblar donar-li la raó, perquè el de Ghana va llançar amb precisió el córner que va posar en safata la pilota perquè Héctor Moreno inaugurés el marcador.

Osasuna va apel•lar al caràcter que li dóna el seu estadi i Kiko Casilla va haver d'estirar-se (i lluir-se) en gairebé dues ocasions calcades amb llançaments molt col•locats d'Armenteros i De las Cuevas. A partir d'aquest moment sí que el partit va entrar en la fase de més nervis que encerts i més incertesa que continuïtat. L'Espanyol es defensava prop de la seva àrea, amb les línies ordenades i tancant buits davant els centímetres i la presència física local, incrementada en els últims instants amb l'entrada de Llorente i Masoud. Els d'Aguirre no es resignaven a aguantar el resultat. A la mínima buscaven a Sergio García que es movia de forma invisible entre els centrals i trobava l’espai necessari per al joc de contraatac. I així va arribar el cop de gràcia. Wakaso va lluitar per una pilota llarga, va superar a Andrés en la seva sortida i des de fora de l'àrea i, gairebé sense angle, va marcar un dels gols de la temporada per certificar de manera virtual la permanència.

Fitxa tècnica

Osasuna: Andrés Fernández, Marc Bertrán, Arribas, Rubén (Llorente, min.85), Oier, De las Cuevas (Masoud, min80), Lolo (Puñal, min.63), Silva, Nino, Armenteros i Kike Sola.

RCD Espanyol: Kiko Casilla, Forlín, Baena (Petrov, min.85), Stuani, Sergio G. Verdú (Tejera, min.76), H, Moreno, Javi López, Colotto, Simao (Wakaso, min.46), Víctor Álvarez.

Gols: 0-1: Héctor Moreno (min.50); 0-2: Wakaso (min.90).

Àrbitre: Sr. Gil Manzano (C. Extremeny). Ha amonestat a Stuani (min.12), Arribas (min.17), H. Moreno (min.35), Colotto (min.53), Oier (min.68), Javi López (min.71), Marc Bertrán (min.76), Silva (min.80).

Incidències: Els jugadors blanc i blaus han lluït braçals negres en memòria de Miquel Poblet, exintegrant de la secció de ciclisme del club. 17.501 espectadors.