Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

01/04/2013
2-2: S'escapa la victòria
Imatge de complement

L'Espanyol empata en un partit amb alternatives i que no va saber sentenciar

Després de gairebé un mes sense futbol a l'Estadi RCDE, l'afició tornava amb ganes de veure el seu equip. Lamentablement, l'Espanyol no va poder augmentar el seu número de victòries al caseller i va haver de conformar-se amb un empat davant la Real Sociedad; un resultat que pot qualificar-se de just després dels 90 minuts de joc. L'equip de Javier Aguirre va aconseguir avançar-se dues vegades en el marcador però no va ser capaç de rematar el partit davant una Real Sociedad que mai va baixar els braços i es va emportar un punt de la seva visita a Cornellà-El Prat.

El partit va començar fred, sense molt de ritme i sense un dominador clar encara que la Real Sociedad, emparada en la seva bona classificació, va semblar més interessada a portar la iniciativa. Mentre tots dos equips acabaven de posicionar-se i definir-se sobre el terreny de joc, Sergio García va inaugurar el marcador. El davanter va aprofitar una jugada iniciada per Verdú i una gran passada de Simao des de l'esquerra. Sense molt d’esforç aparent, l'Espanyol va aconseguir posar-se per davant en el marcador.

La Real Sociedad va demostrar que és un equip amb confiança i no va dubtar a assumir el comandament del joc. L'equip de Javier Aguirre, que es maneja bé amb el marcador a favor, es va replegar per intentar sorprendre a la contra. El partit consumia els minuts sense que cap dels dos conjunts fos capaç de generar oportunitats de gol. Héctor Moreno va estar a prop en una jugada d'estratègia, però al central li van faltar uns centímetres. I, curiosament, del segon gol espanyolista es va passar a l'empat. Zurutuza va caçar una pilota refusada per Casilla, entorpit per Agirretxe en la seva sortida, i va acabar batent al porter blanc-i-blau amb una suau rematada.

El partit tornava a començar per als locals. A poc a poc, els jugadors ofensius es van anar entonant i tot que sense massa claredat, l'Espanyol es va presentar amb bastant assiduïtat a l'àrea contrària. Al final, la insistència va tenir premi i d'una gran combinació entre Verdú i Sergio García va néixer la jugada del segon. Stuani, avançant-se al seu marcador, va aprofitar un gran servei de Sergio García amb l'esquerra.

El partit va tornar al guió de la primera part amb la Real Sociedad dominant i l'Espanyol ben assentat en defensa. El cansament va començar a passar factura en tots dos equips i defensivament va haver-hi més llacunes. Casilla va estar providencial en dues ocasions per evitar el gol d'Agirretxe. El ‘9’ visitant va comprovar els reflexos del porter tarragoní, que va mantenir amb vida el seu equip en els moments més complicats. Els d’Aguirre, a la contra, també van tenir la seva opció per sentenciar però Verdú, amb tot a favor, no va saber definir davant Zubikarai.

El domini de la Real Sociedad va anar in crescendo i la defensa local cada vegada tenia més problemes per frenar les escomeses visitants. Finalment, i en una jugada desafortunada, els guipuscoans van trobar la seva recompensa. Javi López va rematar sense voler al fons de la seva porteria una centrada des de l'esquerra. Aguirre va moure la banqueta per, almenys, assegurar l'empat i va donar entrada a Petrov i Baena. L'equip va millorar en els compassos finals tot i que la Real Sociedad amenaçava en cada contra. L'Espanyol va acabar amb un empat que li permet apropar-se més al seu objectiu en un partit incòmode i molt complicat.


Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: K.Casilla, Víctor S., Forlín, Stuani, S.S.García, J.Verdú (Raúl Baena, min.83), H.Moreno, Javi López, Colotto, Simao (Petrov, min.80) i V.Álvarez (Raúl R., min.70).

Real Sociedad: Zubikarai, C.Martínez, Mikel, M.Bergara (Ifran, min.62), Iñigo, Griezmann, Illarra (Rubén Pardo, min.73), Agirretxe, X.Prieto, Zurutuza i De la Bella.

Àrbitre: Pedro J. Pérez Montero (C. Andalús). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Forlín (min.24), Víctor S. (min.67). Per part de la R.Sociedad, a Íñigo (min.50), Agirretxe (min.74), Mikel (min.78), De la Bella (min.88).

Gols: 1-0, Sergio García (min.8) ; 1-1, Zurutuza (min.22); 2-1, Stuani (min.38); 2-2, Javi López en p.p. (min.75).