Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

18/03/2013
0-2: Pel bon camí
Imatge de complement


L'Espanyol suma els tres punts en un partit que va controlar des del primer minut

L'Espanyol va sumar la tercera victòria a domicili després d'una laboriós i esforçat treball que va tenir la seva culminació en la segona meitat, en la qual els d’Aguirre van estar encertats davant la porteria rival, van emmanillar al Màlaga i van anul•lar per complet qualsevol intent de reacció local.

El partit d'aquest migdia era una prova per a tots dos equips. El Màlaga arribava amb ressaca després d'haver eliminat al Porto a la Champions i entrar a quarts per primera vegada en la seva història. Per a l'Espanyol era una oportunitat per redimir-se dels pobres resultats de les últimes tres setmanes i reprendre el camí de les victòries que l’havien tret dels llocs de la part baixa de la classificació com un tir.

A La Rosaleda encara perduraven els ressons del que va ser, segons ho qualifiquen, el partit més vibrant de la història del club i, malgrat que Pellegrini havia imposat la tornada a la realitat de lliga, a l'ambient pesava més l'eliminatòria de quarts contra el Borussia Dortmund. Els locals volien, a més, seguir lluitant per les places de Champions, on s'ha instal•lat la Real Sociedad després de la seva ratxa d'excel•lents resultats.

Així les coses, els de Aguirre van sortir a la recerca de la sorpresa davant un Màlaga que havia perdut a Iturra, Eliseu, Demichelis i Baptista per diferents motius. Verdú va assumir el comandament i va obligar Willy Caballero a una brillant intervenció quan encara no s'havien complert els dos minuts i el porter argentí va tornar a mostrar-se notable dos minuts després al refusar amb el pit una rematada de Mattioni dins l'àrea.
El Màlaga movia la pilota amb intenció i jugadors com Isco o Santa Cruz s'infiltraven entre les línies de l'Espanyol sense trobar massa forats. Una mala rematada de Santa Cruz dins l'àrea petita va ser la millor oportunitat local en tota la primera meitat i una rematada de cap desviada de Colotto, l'última visitant abans del descans.

Sense canvis en el descans, l'Espanyol va obrir el marcador amb un gol de Colotto fent de davanter centre. Gairebé 400 minuts portaven els d’Aguirre sense anotar després de les últimes jornades. I només començar la segona meitat, en un córner a favor, Colotto va anar a buscar-la amb el cap, Willy la va baixar amb una mà però va ensopegar amb Lugano i la pilota va quedar als peus del central de l'Espanyol que no va tenir més que empènyer-la.

El marcador no va inquietar al Màlaga que va seguir guanyant metres i possessió simplement amb el control del joc, però no trobava forats entre les línies que havia plantat l'Espanyol al camp. I així, en un ràpid contraatac de Wakaso fins a la línia de fons, Sergio García li va dibuixar el moviment que faria en atac i li va robar els centímetres necessaris a Weligton per adelantar-se en la seva rematada i col•locar el segon al marcador de l'Espanyol. Ja no hi va haver reacció local, més enllà d'un xut forçat de Santa Cruz que es va passejar per davant de la porteria de Casilla.


Fitxa tècnica:

Málaga CF: Willy, Jesús Gámez, Lugano, Weligton, Antunes; Lucas Piazon (Joaquín, min.60), Toulalan (Saviola, min.68), Camacho, Isco, Seba (Duda, min.60) y Santa Cruz.

RCD Espanyol: K.Casilla, Mattioni, Víctor S., Forlín (Raúl R., min.75), Stuani, Sergio Garcia, J.Verdú (Raúl Baena, min.75), H.Moreno, Capdevila, Colotto i Wakaso (V.Álvarez, min.86).

Àrbitre: Carlos del Cerro Grande (C.Madrileny). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Wakaso (min.42), Forlín (min.55), J.Verdú (min.59). Per part del Málaga, a Duda (min.74), Camacho (min.85).
Gols: 0-1, Colotto (min.48); 0-2, Sergio García (min.65).