Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

10/03/2013
2-0: Sense punteria
Imatge de complement


Dues accions a la contra del Rayo li permeten alçar-se amb la victòria en un partit en què els blanc i blaus no van tenir fortuna

L'Espanyol es va quedar sense premi a Vallecas. El conjunt blanc i blau va oferir detalls de bon joc, va plantar cara, es va acostar a la porteria de Rubén i va marxar sense poder inaugurar el seu marcador. El Rayo va sentenciar amb dos detalls tècnics que li van donar la victòria just quan millor es movien els blanc i blaus i més presència ofensiva oferien.

El Rayo venia de sumar només un punt dels últims nou, però per la casa estaven convençuts que aquesta temporada poden estar lluitant fins al final per optar als llocs d'Europa. La veritat és que l'equip de Paco Jémez no té terme mitjà: és el conjunt que menys ha empatat a la Lliga. Els seus partits es compten, majoritàriament, per victòries i derrotes, fins avui, abans del partit, amb empat a dotze en ambdues caselles, i només dos empats en les anteriors 26 jornades.

L'Espanyol, com va anunciar Aguirre a la vigília, arribava amb jugadors 'tocats' i possiblement, per això, el tècnic va sorprendre amb l'alineació inicial en què no estava Verdú. Aguirre va explicar que va apostar per jugar amb dos davanters centres i dos extrems ben oberts a les bandes. Al marge d'aquest detall, el tècnic va intuir que hauria brega al camp i va plantar batalla des del minut inicial. Tal era la confiança dels blanc i blaus que durant els primers minuts van tancar als locals en el seu camp. Però el futbol ... El futbol ... El futbol va deixar una bona oportunitat de Sergio García, després d'una lluita sense quarter de Stuani amb Rubén, en una simple ocasió i va provocar que el ràpid contraatac local culminés amb una centrada molt bona de Baptistao i una rematada plàcida del Chori Domínguez per avançar els madrilenys en el marcador.

A partir d'aquest moment, el partit va entrar en una baralla incessant en tots els metres del camp, amb els dos equips molt junts, amb pocs espais i amb moltes peces amuntegades en pocs metres quadrats. Al Rayo ja li anava bé aquesta fórmula per intentar aprofitar la velocitat de Piti i Baptistao i l'arribada des del darrere del Chori.

En aquest estira i arronsa, la pilota rondava les dues porteries amb relatiu perill i fent que els dos porters haguessin d'estar pendents del joc. Sergio García posava tota la intenció en cada pilota que tocava i Piti feia el mateix, obligant a Kiko a un parell d'intervencions de mèrit.

Després del descans, Aguirre va donar entrada a Verdú i Wakaso amb la intenció de començar a crear el joc des de la parcel•la central i que l'equip anés creixent en el seu acostament a la porteria de Rubén, però el partit seguia obert i ple d'incertesa. Sobretot, després d'una falta lateral que va executar de manera directa Verdú i que va obligar a Rubén a lluir-se a fons. I una mica més tard, la defensa local va desviar un xut amb tota l'ànima de Wakaso que amenaçava la porteria del Rayo.

Amb el partit obert i amb l'Espanyol bolcat, el Rayo seguia optant a la velocitat dels seus puntes, sobretot de Piti, especialment inspirat, que va aprofitar una sortida a la desesperada de Casilla per col•locar el 2-0 en l'últim terç del partit . Ni tan sols una rematada a boca de canó de Stuani, que va desviar amb el cos Rubén, li va valer per inaugurar el marcador.

Fitxa tècnica:

Rayo Vallecano: Rubén, Tito, Casado (Arbilla, min.67), Gálvez, Piti, Chori Domínguez, Trashorras, Javi Fuego (Adrián, min.83), Lass (José Carlos, min.43), J. Figueras, Leo Baptistao.

RCD Espanyol: Kiko Casilla, Víctor Sánchez (Wakaso, min.46), Forlín, Stuani, Sergio G., H. Moreno, Javi López, Capdevila, Colotto, Simao (Petrov, min.70) i Christian Alfonso (Verdú, min.46).

Gols: 1-0: Chori Domínguez (min.8); 2-0: Piti (min.76)

Àrbitre: César Muñiz Fernández (C.Asturià). Ha amonestat a Casado (min.6), Stuani (min.15), Chori (min.25), Simao (min.25), Víctor Sánchez (min.39), Javi López (min.50), Sergio García (min.63), Javi Fuego (min.82), Leo Baptistao (min.90).

Incidències: Estadi de Vallecas. 8.292 espectadors