Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

26/02/2013
1-0: Només de penal
Imatge de complement


L'Espanyol cau per la mínima en un partit intens, nerviós i amb dotze targetes

Advertia Javier Aguirre al vespre que es veuria un partit brau, d'aquests físics entre dos equips que barallarien per cada metre de terreny de joc. Així actua l'Atlético des de l'arribada de Simeone i així es mostra també l'Espanyol amb Aguirre. Zero concessions. Zero avantatge. Cent per cent de concentració.

Arribava el conjunt matalasser amb la marca de no haver cedit ni un sol punt en el seu camp. El millor a casa. I apareixia l'Espanyol com un bloc que ha anat suant cadascun dels esglaons que ha anat ascendint des de l'arribada del tècnic mexicà i que l’ha portat a ser dels més destacats durant la segona volta.

Acabada l'Europa League per als locals -Simeone va preferir donar descans l'altre dia a homes importants- el tècnic argentí va treure al seu onze de gala i va apostar per mantenir la seva actual posició de privilegi a la taula, intercalat entre els dos grans, més per arpa i intensitat que per bon futbol.

Com es pressuposava, el partit va tenir tensió des de l'inici i Clos Gómez no ho va tenir fàcil per apaivagar a dos rivals que es buscaven amb descaradura i que no frenaven gens els seus impulsos. Forlín es va emportar la primera groga del partit als cinc minuts i Gabi va acabar expulsat en la prolongació del primer temps per una doble groga, la primera per forcejar amb Stuani (una altra per a ell) i la segona, per una lletja entrada sobre Capdevila per frenar un contraatac. Sis grogues i una vermella en la primera meitat avisaven de l'ambició de tots dos equips.

Però posats a reclamar accions polèmiques, els locals van demanar penals a Filipe Luis i Arda, cap va semblar clar. I sí, en canvi, l'enderrocament d'Héctor Moreno sobre Diego Costa que es va saldar amb groga al mexicà i el gol de Falcao.

El partit no es va adormir després del descans. Al contrari. Simeone va manar accelerar al seu equip i Aguirre va treure Longo poc després de començar la segona meitat, en lloc de Forlín, que es va jugar l'expulsió segons abans.

L'Espanyol va començar a treure’s de sobre el vertigen blanc-i-vermell i a poc a poc li va anar prenent el pols al joc. Va moure la pilota i va arraconar l'Atlético fins a obligar-lo a jugar només a la contra. Stuani, Sergio García i Javi López es van trobar amb Courtois en diverses ocasions i Kiko va haver d'anticipar-se a la velocitat de rematada de Falcao qui es va atrevir a incomodar a tota la saga blanc-i-blava pel centre.

El setge blanc-i-blau de la segona meitat, sobretot en la recta final, es va quedar sense premi. El partit estava tan obert, tan boig, tan intens que els dos porters es van encarregar de brillar en un moment en el qual el Calderón reclamava l'hora.


Fitxa tècnica:

At.Madrid: Courtois, Godín, Filipe Luis, Tiago, Koke (M.Suárez, min.68), Falcao, Arda (C.Rodríguez, min.80), Gabi, Diego Costa (Raúl García, min.87), Juanfran i Miranda.

RCD Espanyol: K.Casilla, Vítor S., Forlín (Longo, min.50), Stuani, Sergio García, Verdú, H.Moreno, Javi López, Capdevila, Colotto i Simao (Petrov, min.65).

Àrbitre: Carlos Clos Gómez (C. Aragonès). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Forlín (min.5) K.Casilla (min.13), Stuani (min.33), Colotto (min.57), Longo (min.78), Víctor S. (min.92). Per part de l'At.Madrid, a Tiago (min.33), Gabi (min.33 i min.+45), Arda (min.55).

Gols: 1-0, Falcao (min.37)