Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

18/02/2013
1-0: Imparables!
Imatge de complement


Un gol de Sergio García permet sumar una nova victòria a l'Espanyol que deixa el descens a onze punts

L'Espanyol segueix en ratxa. L'equip de Javier Aguirre ha donat un gir radical a la seva situació a la Lliga. De l'últim lloc a la zona mitja de la classificació i amb el descens a onze punts. L'equip de Javier Aguirre ha fet de Cornellà-El Prat un fortí i va sumar tres punts importantíssims davant el Betis, un gran equip, excel•lent visitant i que res va poder fer davant els blanc-i-blaus. El gol de Sergio García als sis minuts de joc va ser suficient per amarrar el triomf.

Va començar l'Espanyol amb un ritme molt alt i disposat a sentenciar aviat el partit. En cinc minuts l'equip de Javier Aguirre ja s'havia presentat amb perill a l'àrea verd-i-blanca. A la tercera oportunitat, Sergio García va inaugurar el marcador després d'una bona assistència de Stuani i una centrada prèvia de Capdevila. El ‘9’ blanc-i-blau va controlar i va armar ràpidament la cama per batre Adrián. L'equip espanyolista va voler aprofitar l'impuls del gol i Stuani va estar a prop d'aconseguir el segon després d'un córner botat per Simao.

Com era d'esperar, tant per la seva trajectòria com per la qualitat dels seus jugadors, el Betis va fer un pas al capdavant i va assumir el comandament del partit sense complexos i de manera decidida. No es va sentir còmode l'Espanyol, que es va mostrar més pràctic que brillant en el seu joc, tot i que va demostrar una enorme capacitat de sacrifici per defensar les escomeses visitants. Beñat, el jugador franquícia dels verd-i-blancs, va governar el partit a la medul•lar mentre l'Espanyol intentava sorprendre en alguna contra encara que sense sort.

El Betis tampoc va crear excessiu perill tot i que Jorge Molina va poder aconseguir l'empat. Afortunadament, el davanter va fallar amb tot a favor. L'ensurt va espavilar una mica als locals que, en els compassos finals del primer temps, van aconseguir passar més temps al camp verd-i-blanc. Abans del descans, això sí, Beñat va tornar a avisar amb un xut llunyà de falta que Casilla va refusar de punys.

L'equip d'Aguirre va sortir una mica millor després del descans i va poder desfer-se de l'aclaparament instal•lat pel Betis en el primer temps. De fet, els blanc-i-blaus van tenir més presència ofensiva i van aconseguir que els visitants repleguessin les seves línies. Sergio García amb un xut creuat però fluix va donar el primer avís. Va ser el preludi d'una acció que va poder canviar l'esdevenir del partit. En una gran acció per banda, Gil Manzano va ignorar un claríssim penal sobre Stuani quan es disposava a marcar. Víctor Sánchez, arribant des d'enrere, no va poder aprofitar la pilota solta a l'àrea perquè Adrián va estar molt encertat.

L'Espanyol es va esforçar al màxim per conservar el seu avantatge. A força de sacrifici, de molt lliurament i d'una confiança absoluta en la filosofia d'Aguirre l'equip va tenir la capacitat de mantenir el seu avantatge. La realitat és que es va patir més per la diferència en el marcador que pel perill visitant, que tampoc va ser excessiu. De fet, l'Espanyol va disposar d'opcions per viure un final de partit tranquil. Al final, malgrat això, Cornellà-El Prat va haver d'esperar fins al 93 per celebrar una altra victòria. Un triomf que permet als espanyolistes posar distància amb el descens i assentar-se a la zona tranquil•la.


Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: Kiko Casilla, Mattioni (Javi López, min.60), Raúl R., Víctor Sánchez, Stuani, Sergio García (Longo, min.89), J.Verdú (C.Gómez, min.87), H.Moreno, Capdevila, Colotto i Simao.

Real Betis: Adrián, Chica, Amaya, Rubén Pérez, Beñat, Paulao (Perquis, min.84), Joel, J. Molina, Pabón (Ángel, min.83), Nacho i Nono (Juankar, min.59).

Àrbitre: Gil Manzano (C.Extremeny). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Víctor S. (min.35), Mattioni (min.50), Capdevila (min.64), Simao (min.76). Per part del R.Betis, a Paulao (min.60), Juankar (min.78), Perquis (min.86).

Gols: 1-0, Sergio García (min.6) .

Incidències: 20.410 espectadors