Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

12/02/2013
0-4: Per a la història
Imatge de complement


L'Espanyol supera a l'Athletic en la seva darrere visita a San Mamés

"Serà un partit dinàmic", havia avisat Aguirre en la prèvia. Així ho demostraven els últims enfrontaments contra l'Athletic. No deixa de ser curiós que l'any passat, a San Mamés, acabés 3-3 i el de la primera volta d'aquesta temporada, a Cornellà-el Prat, es repetís el mateix marcador. És com si els dos equips visquessin els seus enfrontaments sense cap tipus de recel i totalment accelerats. Així s'ha vist avui, de nou.

L'Athletic ha estat tota la temporada acomiadant de San Mamés perquè la temporada que estrenarà un flamant estadi tocant a l'actual i, curiosament, tindrà molts detalls arquitectònics copiats de Cornellà-el Prat. Amb la idea que cada partit és l'últim, l'Athletic s'aferra a aquest detall per mantenir la mística de la seva 'catedral' i aposta, de la mà de Bielsa, per la intensitat i la velocitat en totes les seves accions. El seu repertori ja no és només físic (que també) sinó que busca la profunditat i el continu intercanvi de posicions dels seus jugadors.

El partit va arrencar amb frenesí i abans dels 10 minuts ja s'havien vist ocasions en una i altra porteria. Verdú va tenir la millor visitant i Susaeta va provocar que Kiko Casilla comencés a lluir-se, com va fer poc més tard davant una rematada d'Aduriz.

La velocitat i la intensitat no es frenaven i la pilota circulava d'un costat a un altre i l'Espanyol anava controlant amb tranquil•litat al llarg de la gespa i en el control del joc. Precisament d'una acció de picardia de Sergio García va néixer el primer gol visitant. Una falta col•locada per Simao va permetre que Héctor Moreno fes el primer, mentre que la grada de San Mamés començava a impacientar-se.

La segona meitat va començar amb un altre empenta blanc i blava. Víctor Sánchez va perseguir una pilota impossible i va acabar ficant-se amb ella a la porteria local. El 0-2 va refredar San Mamés i va deixar glaçats als ‘lleons' que no entenien què passava. I menys quan gairebé sense refer-se del sobresalt, Stuani va acompanyar una jugada de contraatac de Víctor Álvarez per empènyer a plaer després de l'excel•lent acció del jove defensa blanc i blau. Semblava tot decidit i gairebé sense marge per a res més, però sí que ho va haver. Velasco Carballo va assenyalar penal en un intent de rematada espanyolista. No va tenir cap dubte i ni tan sols la grada va protestar. Possiblement perquè uns minuts abans va ignorar una traveta sobre Verdú. El capità blanc i blau va demanar la pilota i va aconseguir el quart, aprofitant un rebuig en curt de Gorka.

Aquí sí que es va esgotar la vida d'aquest partit. Un matx que quedarà en la història de Sant Mamés i en la particular blanc i blava i que servirà, a més, per posar fi a dotze anys sense triomfs a 'la Catedral' i perquè Aguirre inauguri seu marcador visitant després de tres empats.

Fitxa tècnica:

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, SanJosé, Laporte, Aurtenetxe (Toquero, min.58); Iturraspe, Herrera, DeMarcos; Susaeta, Aduriz, Muniain (Ibai, min.22) (Igor Martínez, min.54).

RCD Espanyol: Kiko Casilla, Victor Sánchez, Forlín, Stuani, Sergio García, Verdú (Christian Alfonso, min.81), H. Moreno, Javi López (Mattioni, min.67), Capdevila, Colotto, Simao (Víctor Álvarez, min.52).

Gols: 0-1: Héctor Moreno (min.28); ; 0-2: Víctor Sánchez (min.58); 0-3: Stuani (min.59); 0-4: Verdú (min.74)

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo (C.Madrileny). Ha amonestat a Simao (min.17), Stuani (min.32), San José (min.36), Sergio García (min.37), Kiko Casilla (min.42), Capdevila (min.45), Víctor Sánchez (min.45), Iraola (min.74), Forlín (min.83).