Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

03/02/2013
3-2: Cornellà-El Prat torna a ser un fortí
Imatge de complement



L'equip encadena la quarta victòria a casa en un partit amb molt de patiment

L'Espanyol va continuar amb la seva bona ratxa a l'Estadi RCDE i va aconseguir batre al Llevant en un partit vibrant i que es va acabar complicant més del previst. Malgrat adquirir una renda important en el marcador gràcies als gols d’Stuani i Sergio García, l'equip va haver de patir fins a l'últim minut per amarrar els tres punts. El triomf davant el conjunt valencià suposa una injecció de moral per l'Espanyol, que segueix allunyant-se del descens.

Javier Aguirre va optar, finalment, per donar continuïtat en la porteria a Kiko Casilla i va fer debutar Mattioni en un partit de Lliga després de dos anys i mig. El lateral brasiler, lesionat de gravetat en dues ocasions, per fi va poder trepitjar l'Estadi RCDE en un compromís oficial. L'Espanyol, potser sense la pressió d'anteriors partits, va oferir un joc més pausat i va buscar un futbol més associatiu sense tanta pilota en llarg. El centre del camp blanc-i-blau, a poc a poc, va anar fent-se amb el domini del partit i la figura de Verdú va emergir per crear accions de perill. El Llevant, per la seva banda, va demostrar que és un equip molt ben treballat, seriós, ordenat i no va donar cap facilitat. En defensa, els visitants van estar molt segurs i quasi no van deixar espais als de Javier Aguirre malgrat la baixa de Ballesteros. De fet, la primera oportunitat clara del partit va ser per a Martins, però Héctor Moreno, in extremis, va salvar el gol.

Els locals combinaven amb criteri, però tenien problemes per superar la muralla valenciana. En les poques ocasions que ho van aconseguir van aparèixer sengles defenses per evitar els gols de Simao i Capdevila en dues clares aproximacions dels blanc-i-blaus. Longo també va tenir la seva opció després d'una centrada de Capdevila, però va fallar quan Munúa estava absolutament superat. L'Espanyol no passava dificultats davant un equip de la zona mitja-alta encara que tampoc generava excessives accions de perill. Malgrat això, al final del primer temps, la insistència perica va trobar el seu premi i en una acció una mica afortunada Iborra, en pròpia porta, va avançar als espanyolistes. La renda va poder ser encara major si Baena i Longo haguessin estat una mica més encertats.

El Llevant va sortir revolucionat després del descans. En el primer minut de la represa Kiko Casilla va haver d'estirar-se al límit per evitar l'empat després d'una rematada de Barkero. Malgrat això res va poder fer en la següent acció quan Colotto va assistir sense voler a Rubén que, de cap, va igualar el partit. El gol va ser una garrotada pels espanyolistes que no esperaven una reacció tan immediata del seu contrincant. La
graderia amb prou feines es va assabentar del canvi d’Stuani, protagonista a la llarga, per Longo.

A poc a poc, l'Espanyol va anar entrant en calor davant un rival que va començar a tirar de la seva experiència per imposar el ritme que més li convenia. Simao, amb un llançament de falta, va avisar que l'equip estava viu i que estava disposat a lluitar. Afortunadament, el conjunt perico no va trigar a encarrilar un partit que se li havia complicat. Una gran combinació entre Sergio García i Verdú va acabar amb una centrada per Stuani que, de cap, va avançar als espanyolistes. Sense temps per reaccionar, l'uruguaià va robar una pilota i va assistir per a Sergio García que semblava sentenciar.

Malgrat això, un partit que semblava plàcid es va acabar complicant en gran manera. Martins va fer patir l'espanyolisme amb un gol en els minuts finals, que es van fer eterns. De nou va tocar patir, un art que els pericos dominen a la perfecció i en el qual, novament, van sortir ben parats. Al final, i amb més complicacions de les previstes, els d’Aguirre van acabar sumant els tres punts.


Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: K.Casilla, Mattioni, Forlín, Raúl Baena (Tejera, min.72), Sergio García, J.Verdú, Longo (Stuani, min.45), H. Moreno, Capdevila, Colotto i Simao (Petrov, min.74).

Levante UD: Munúa, Navarro, H. Rodas, Barkero, El Zhar (Ríos, min.69), Iborra, Rubén (Valdo, min.69), Juanfran, Chris, P. Diop (Míchel, min.67) i Martins.

Àrbitre: Del Cerro Grande (C. Madrileny). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Raúl Baena (min.36). Per part del Levante, a Diop (min.52), H.Rodas (min.59).

Gols: 1-0, Iborra (min.40, pròpia porta); 1-1, Rubén (min.46); 2-1, Stuani (min.66); 3-1, Sergio García (min.68); 3-2, Martins (min.86).

Incidències: 20.121 espectadors