Notícies del RCDE

19/01/2013
3-2: Victòria de fe
Imatge de complement

L'Espanyol continua amb la seva remuntada després d'imposar-se al Mallorca en un partit vibrant

L'Espanyol no va poder iniciar millor la segona volta. L'equip espanyolista després de 90 minuts de lluita, de patiment, de poc futbol però moltes emocions va aconseguir derrotar al Mallorca. El conjunt blanc-i-blau va haver de remuntar un marcador advers en el segon temps i ho va aconseguir gràcies a un nou exercici de fe i convicció. Baena va segellar una remuntada que va confirmar el canvi de signe que està vivint l'Espanyol en aquestes últimes jornades.

El conjunt de Javier Aguirre va sortir molt decidit i encara que no va arribar amb claredat a l'àrea contrària va ser el clar dominador dels primers minuts davant un Mallorca que va començar una mica perdut. Unes mans clares a l'àrea balear van poder canviar el rumb del partit, però Clos Gómez no va castigar l'acció. Amb el pas dels minuts, l'Espanyol va anar sentint-se més còmode i en la primera acció clara va arribar el gol de Simao. El portuguès, que fins ara havia marcat de cap, va llançar una falta de forma magistral, demostrant que és un especialista, i va sorprendre Aouate.

Com era d'esperar, el Mallorca es va veure obligat a fer un pas al capdavant encara que sense excessiu convenciment. El conjunt blanc-i-blau va aprofitar la situació per seguir governant el partit amb certa comoditat encara que li va faltar una mica de verticalitat per augmentar l'avantatge en el marcador. L'opció més clara va ser una contra que Rui Fonte no va saber culminar. En qualsevol cas, el partit estava absolutament controlat fins que un error d'Héctor Moreno va permetre Giovani aconseguir l'empat.

El gol va tenir un efecte nociu per al conjunt d'Aguirre. La seguretat mostrada fins aleshores es va dissipar en pocs minuts. A més, el Mallorca va començar a mostrar algunes de les característiques pròpies dels equips de Caparrós i va portar el partit per un camí on l'Espanyol no es va sentir gens còmode. Amb els locals tocats, Giovani va estar a prop d'aconseguir el segon. Casilla va estar encertat i va refusar a córner. Lamentablement, d'aquesta acció va néixer el segon gol de Javi Márquez, que amb un xut des de fora de l'àrea va aconseguir sorprendre al porter blanc-i-blau, molt tapat per una munió de futbolistes.

Amb 45 minuts per davant, l'Espanyol es veia en l'obligació d'anar a pel partit. La primera mesura d'Aguirre va ser donar entrada a Longo per Rui Fontes a la mitja part. El partit, de cara per als interessos del Mallorca, va ser molt complicat per al conjunt blanc-i-blau. Els de Caparrós van aprofitar totes les interrupcions per perdre el màxim temps possible i van impedir que el partit tingués molt de ritme. A més, la lesió d'Aouate tampoc va ajudar i en els primers 15 minuts amb prou feines es va jugar.

La primera acció de perill dels locals va arribar gràcies a un bon xut de Longo des de la frontal. L'italià va portar bastant de perill en les seves intervencions i gràcies a una jugada a l'àrea va acabar provocant el penal que va donar l'empat. Verdú va assumir de nou la responsabilitat i no va fallar davant Miño. El partit tornava a començar per l'Espanyol que tenia temps suficient per completar la remuntada. Era qüestió de temps, paciència i de seguir tenint fe. L'expulsió de Luna va alimentar les esperances blanc-i-blaves i, en la següent acció, Baena, que va entrar amb tota la força, va aconseguir el gol de la victòria. El partit va tenir emoció fins al final i de la sentència de Longo es va passar al gairebé empat d'Hemed, que a punt va estar de causar un disgust a tot l'espanyolisme. Afortunadament, el botxí de la primera volta no va estar afortunat i va fallar amb tot a favor. L'equip i l'afició van poder celebrar tres punts de luxe que permeten a l'Espanyol obrir una mica de bretxa respecte el descens.

Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: K.Casilla, Forlín, Raúl Baena, Sergio García (Tejera, min.89), J.Verdú (Christian Alfonso, min.85), Rui Fonte (Longo, min.45), H.Moreno, Javi López, Capdevila, Colotto i Simao.

RCD Mallorca: Aouate (R.Miño, min.61), T.Pina, Pereira, Nsue, Giovani, J.Márquez (Martí, min.78), Geromel, Nunes, V.Casadesús, A.Luna i Kevin (Hemed, min.75).

Àrbitre: Carlos Clos Gómez (C. Aragonès). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a J.Verdú (min.26), Forlín (min.38), Tejera (min.93). Per part del Mallorca, a A.Luna (min.45 i min.80), Hemed (min.79).

Gols: 1-0, Simao (min.15); 1-1, Giovani (min.34); 1-2, Javi Márquez (min.41); 2-2, J.Verdú (min.67); 3-2, Baena (min.83).

Incidències: 17.169 espectadors