Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

13/01/2013
1-0: Recompensa a l'esforç
Imatge de complement


L'Espanyol suma una victòria importantíssima davant el Celta

Després de la derrota al Camp Nou, l'Espanyol afrontava un partit vital davant el Celta de Vigo, un rival directe en la lluita per la permanència. Els tres punts eren innegociables per als blanc-i-blaus, que busquen sortir dels llocs de descens. Va ser un partit molt disputat, sofert i en el qual no hi va haver molt de futbol però sí molta fe, convicció i cor. Amb aquests elements i amb un gol de Sergio García l'Espanyol va trobar la fórmula per guanyar un nou partit a Cornellà-El Prat i confirmar que segueix viu.

Per l'Espanyol era un partit de sis punts com va definir Javier Aguirre en la prèvia. I amb aquesta mentalitat va afrontar el conjunt blanc-i-blau el partit. Des de l'inici del partit, els espanyolistes van aplicar una gran intensitat i això va incomodar al Celta, un equip que s'ha caracteritzat per jugar molt bé al futbol i que, malgrat estar a la zona baixa, ha rebut grans elogis.

Els primers minuts van ser de molta lluita amb un Espanyol molt ben plantat i que va buscar en tot moment la porteria contrària. En el primer minut, i com a mostra de les intencions periques, Javi López ho va provar des de la frontal. Amb la novetat d’Stuani a la banda dreta, l'equip de Javi Aguirre es va fer amb el domini de la pilota encara que Kiko Casilla va haver d'intervenir en un parell d'ocasions per evitar el primer gol del Celta. Els locals van respondre ràpidament amb una bona centrada de Javi López per la dreta que Sergio García, una mica forçat, va rematar alt. Aquesta acció va ser el preludi del primer gol local. El ‘9’ espanyolista va aprofitar una centrada mesurada d’Stuani, després d'una pilota recuperada per Javi López, per batre a Javi Varas.

Amb el gol, el Celta va avançar uns metres la seva posició però l'Espanyol va mostrar un gran ordre i sacrifici en defensa i no va passar excessives dificultats per conservar la seva renda. És més, Stuani, a la recta final del primer temps, va disposar d'una claríssima oportunitat per aconseguir el segon però el seu intent de volea va sortir molt alt.

El segon temps va estar a punt de començar amb una bona notícia pels espanyolistes ja que Stuani va tornar a disposar d'una magnífica oportunitat després d'un servei de falta de Simao. Javi Varas va mostrar els seus reflexos amb una mà espectacular. Com era d'esperar, el conjunt de Paco Herrera va mossegar una mica més en atac i encara que sense crear opcions clares de gol sí que va aconseguir ficar l'Espanyol al seu camp. Va patir una mica el conjunt d'Aguirre que no era capaç de sortir a la contra amb encert.

Paco Herrera va començar a introduir canvis pensant en l'empat. Amb els homes de refresc al camp, l'Espanyol es va alliberar una mica i es va sentir més còmode. Sergio García, a la mitja volta, ho va intentar des de la frontal i poc després a Simao li va faltar un centímetre per arribar a un servei d’Stuani. Els minuts finals van ser d'infart, però l'equip va mostrar una actitud exemplar i va lluitar fins al final. L'equip va fer un malbaratament físic admirable i un exercici de fe espectacular. El patiment va merèixer la pena i l'Espanyol va acabar aconseguint una victòria d'un enorme valor.


Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: K.Casilla, Víctor S., Forlín, Raúl Baena, Stuani, Sergio García, J.Verdú (Christian Alfonso, min.76), Javi López, Capdevila, Colotto i Simao (Longo, min.83).

RC Celta: Javi Varas, Roberto Lago, B.Oubiña, Álex López, Mario B. (Park, min.72), Iago Aspas, G.Cabral, Demidov, krohn-Dehli (Toni, min.68), Augusto (De Lucas, min.58) i Jony.

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa (C. Basc). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Forlín (min.13), Javi López (min.30), Víctor S. (min.47), Simao (min.64), Raúl Baena (min.65), Colotto (min.82). Per part del Celta, a Álex López (min.31).

Gols: 1-0, Sergio García (min.22)

Incidències: 20.723 espectadors