#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies del RCDE

06/01/2013
4-0: L'Espanyol no pot davant un Barça que va sentenciar el derbi a la primera part
Imatge de complement

No va poder ser. L'Espanyol afrontava el derbi amb ganes de donar un ensurt al Barcelona. Era una missió complicadíssima per als jugadors dirigit per Javier Aguirre, ja que els blaugranes havien guanyat 16 partits i empatat un altre fins aquest diumenge. El conjunt blanc i blau havia de completar un partit plusquamperfet per sumar al Camp Nou, però res va poder fer davant un Barcelona que des de l'inici va imposar la seva autoritat. L'Espanyol ho va intentar però no va poder aguantar l'empenta local i en menys de mitja hora el marcador ja reflectia un contundent 4-0. En el segon temps, l'equip espanyolista va millorar i va aconseguir deixar la seva porteria a zero i fins i tot Albín va tenir una clara opció de maquillar el resultat.

L'Espanyol es presentava al Camp Nou amb les baixes de Cristian Álvarez, per tercer partit consecutiu i de Wakaso, convocat amb la selecció de Ghana. L'entrenador espanyolista, Javier Aguirre, va reforçar el centre del camp per intentar donar més consistència al equipo i va optar per suplir l'absència de Wakaso donant entrada a Baena, un jugador més defensiu i que havia d'aportar més lluita al mig del camp. Aguirre entenia que davant un equip amb un potencial tan ofensiu com el blaugrana era obligatori reforçar la defensa.

El FC Barcelona, autèntic dominador del campionat, va mostrar la seva autoritat des de l'inici del partit. El conjunt blaugrana va sortir molt fort i l'Espanyol va començar a patir en defensa davant la velocitat de l'atac local. El conjunt espanyolista confiava a superar la primera envestida, però als deu minuts Xavi va aconseguir avançar els blaugranes. Sense temps per reaccionar i amb una mica de fortuna, Pedro ampliava l'avantatge al marcador. Dos cops durs i difícils de digerir per a un Espanyol que es veia obligat a remuntar.

L'equip d'Aguirre va estar a prop de tornar a ficar-se al partit. Sergio García, després d'una errada defensiva dels blaugranes, va disposar d'una claríssima oportunitat per marcar però el seu xut va sortir alt. Quan l'Espanyol començava a creure en les seves possibilitats va aparèixer de nou Pedro per sentenciar el partit. Messi, als pocs minuts, va certificar el triomf després d'un dubtós penal de Casilla a Cesc.

Amb una diferència tan gran en el marcador, l'objectiu dels blanc i blaus va ser evitar una golejada major. L'equip va sortir amb més força després del descans i el Barcelona no es va sentir tan còmode sobre el terreny de joc. L'Espanyol va ser capaç de contenir al seu adversari i fins i tot Albín, en una contra, va estar prop de superar Valdés però l'uruguaià no va encertar en la definició.

L'Espanyol va sumar la primera derrota de l'era Aguirre en el derbi. El conjunt espanyolista pensa ja en el transcendental partit d'aquest dissabte a l'Estadi RCDE davant el Celta, un rival directe en la lluita per la permanència.

Fitxa tècnica:

FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Alba, Xavi (Thiago, min.62), Busquets, Iniesta, Pedro (Alexis, min.74), Messi y Cesc (Villa, min.65).

RCD Espanyol: Casilla, Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila, Forlín, Baena (Christian Alfonso, min.58), Víctor Sánchez, Simao (Albín, min.77), Verdú (Stuani, min.62) i Sergio García.

Gols: 1-0: Xavi (min.9); 2-0: Pedro (min.15); 3-0: Pedro (min.26), 4-0: Messi (min.28).

Àrbitre: Jesus Gil Manzano (C.Extremeny). Ha amonestat a Casilla (min.28), Baena (min.52), Stuani (min.72), H. Moreno (min.84)

Incidències: El president del RCD Espanyol, Joan Collet, ha encapçalat la representació del Club al Camp Nou. 73.760 espectadors.