Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

21/12/2012
Espanyol 2 - Deportivo de la Coruña 0: Ens en sortirem!
Imatge de complement



L'Espanyol s'imposa al Deportivo de la Coruña i abandona els llocs de descens de forma momentània

Era un partit molt important per a l'equip de Javier Aguirre i els blanc-i-blaus no van fallar. Conscients del valor dels tres punts, els jugadors es van deixar l'ànima al camp per sumar una victòria absolutament imprescindible per sortir del pou. Va costar, es va patir però l'Estadi RCDE va poder acomiadar l'any 2012 amb un triomf que deixa a l'Espanyol fora dels llocs de descens encara que sigui de manera momentània. L'actitud de l'equip va ser de deu i es va emportar un merescut premi davant un rival directe.

Javier Aguirre, satisfet amb els punts obtinguts en els seus tres primers partits però no excessivament amb el joc del seu equip, va repetir el mateix onze que va empatar davant el R.Madrid amb l'únic canvi de Capdevila per Víctor Álvarez en el lateral esquerre. Davant un rival amb moltes necessitats també i que volia puntuar per abandonar l'últim lloc de la classificació. Sense un dominador clar al centre del camp, el partit va tenir moltes alternatives.

Si bé l'equip no va tenir massa possessió, sí que va ser capaç de generar accions de perill. Sergio García, el ‘9’ designat per Javier Aguirre amb ple convenciment, va demostrar que és capaç de crear espais i aprofitar els errors dels defenses contraris per fabricar-se les seves oportunitats. El Deportivo de la Cpruña va intentar sorprendre a la contra, però, excepte en alguna tímida ocasió, la defensa blanc-i-blava va controlar prou bé als deportivistes.

Amb el pas dels minuts van augmentar els nervis, va haver-hi més imprecisions i el partit va anar perdent la frescor inicial. El partit no tenia tanta emoció, però, afortunadament per l'Espanyol, va arribar la primera alegria de la nit. Un córner va permetre als blanc-i-blaus avançar-se en el marcador gràcies a Simao, que va aconseguir marcar de cap per segon partit consecutiu a casa.

Amb el marcador a favor, li tocava al Deportivo assumir més riscos. L'Espanyol va saber aprofitar-se de les imprecisions visitants i en el tram final de la primera part va tenir diverses arribades perilloses a l'àrea contrària. Especialment clara va ser una acció de Sergio García que, amb tot a favor, va perdonar el segon. Lux, en aquesta ocasió, li va guanyar la partida al davanter català.

El segon temps es va consumir lentament per als interessos espanyolistes. L'equip no va tenir el control que tant ha demanat Aguirre durant la setmana i va optar per atrinxerar-se enrere i estar seriós i ordenat en defensa. Encara que el partit no va ser res vistós per a l'espectador, l'Espanyol es va aplicar al màxim en defensa i va controlar, amb bastant solvència, les escomeses visitants. Òbviament, va haver-hi nervis i patiment perquè els de Aguirre no van sentenciar el partit i a punt va estar el Deportivo d'aconseguir l'empat en una contra però Casilla va intervenir amb encert.

Semblava que tocava patir fins al final però aquesta vegada el guió va canviar. Stuani va rebre una passada de Baena a l'àrea i sense pensar-s’ho dues vegades va afusellar Lux. La rapidesa de l'uruguaià va sorprendre al porter del Deportivo que res va poder fer. Cornellà-El Prat va esclatar d'alegria i els jugadors van celebrar amb magnificència un gol que va permetre certificar una victòria necessària i que confirma la reacció de l'equip.


Fitxa tècnica:

RCD Espanyol:Kiko Casilla, Víctor S. (Raúl Baena, min.45), Forlín, Sergio García, J.Verdú (Albín, min.89), H.Moreno, Javi López, Capdevila, Colotto, Simao i Wakaso (Stuani, min.76).

Deportivo de la Coruña: Lux, Manuel Pablo, Evaldo, Álex B. (Andre Santos, min.70), Aythami, Pizzi, Riki (Oliveira, min.59), Aguilar, Bruno, Salomao (Valerón, min.77) i Marchena.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo (C. Madrileny). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Víctor S. (min.26), Raúl Baena (min.83). Per part del Deportivo, ensenya targeta groga a Aythami (min.35), Pizzi (min.93).

Gols: 1-0, Simao (min.30); 2-0, Stuani (min.87).

Incidències: 15.280 espectadors