Notícies del RCDE

17/12/2012
R. Madrid 2- RCD Espanyol 2: Un altre pas endavant
Imatge de complement

Albín, amb un gol en els minuts finals, va fer justícia en un gran partit davant el R. Madrid

L'Espanyol va confirmar la seva recuperació i va sumar un merescudíssim punt davant el R. Madrid gràcies a un gol de Juan Albín a pocs minuts del final. El gol de l'uruguaià va ser el premi a un partit brillant del conjunt blanc i blau. L'equip de Javier Aguirre, que es va posar per davant en el marcador, va mantenir la fe fins al final i va saber aprofitar les seves oportunitats per obtenir un punt que suposa un pas més cap a la salvació.

El Madrid tenia pressa per estroncar les seves ferides després d'una setmana convulsa tant pel resultat de Copa com per tots els comentaris que apunten al vestidor blanc. Tenia pressa per guanyar, per fer-ho bé i folgadament, per intentar retallar la distància en la classificació en la qual li fa mal especialment, avui, ser el tercer en discòrdia.

Sabedors que com més aviat comencessin a dominar més fàcil ho tindrien, els de Mourinho van disposar de dues ocasions (Ronaldo i Modric) en els primers tres minuts. No van ser especialment clares però sí que van començar a escalfar a una grada gelada. I gelada va seguir durant els següents minuts quan Simao va llançar fora en la primera aproximació seriosa dels blanc i blaus. I més gelada encara quan Sergio va obligar a Coentrao a enviar a córner en l'últim moment, quan ja es plantava sol davant Casilla. Únicament un xut al pal de Modric va despertar a una afició que veia passar els minuts sense sobresalts i sense alegries.

La decepció va néixer en el minut 30, quan Sergio García va aprofitar, aquesta vegada sí, per fer-se un fortat entre els dos centrals després d'un enviament llarg de Verdú, i batre Iker Casillas en la seva tímida sortida. Amb el 0-1, l'Espanyol no va poder respirar alleujat perquè el Madrid va tornar a apoderar-se de la possessió i l'espai en el camp. No se'ls notava molt inspirats encara que aquesta manca de fluïdesa no minvava el seu potencial ofensiu.

Sergio García, amb una rematada que va sortit fora per poc, va poder posar el 0-2, però en menys de 20 segons, Kiko Casilla va haver de treure amb la cama una rematada de Ronaldo. Amb tot controlat, sense haver patit gairebé problemes enrere, sense temps més que per esgotar l'últim alè, va arribar l'empat de Ronaldo en l'afegit de la primera part. Tot un cop anímic. Un gerro d'aigua freda.

Mourinho va intuir que el seu equip no acabava de carburar i va posar al camp a Di María per a la segona meitat. El problema per a l'Espanyol va ser que Coentrao va endevinar un passadís entre la defensa i es va plantar mà a mà davant Kiko Casilla per batre'l suaument. El 2-1 va descarregar de pressió als locals, que van començar a tenir més ocasions i va desbaratar la bona feina blanc i blava feta fins llavors.

El porter blanc i blau va haver de treure una mà prodigiosa a una rematada de Di María que va acabar estavellada al travesser i després, amb els peus, va avortar un xut de Ozil. Després dels ensurts, l'Espanyol va començar a tenir més la pilota, a acostar-se amb més perill a la meta d'Iker i a treure’s el momentani domini dels blancs. Albín, acabat de sortir al camp, va tenir l'empat, en una jugada en què va rematar de manera poc afortunada quan tenia tot a favor. L'uruguaià no va fallar en la segona opció que va tenir i va aconseguir el gol de l'empat a pocs minuts del final. L'Espanyol va deixar gelat al Bernabéu i es va reivindicar en un dels camps més importants del campionat. Gran punt per a l'equip de Javier Aguirre que dijous davant el Deportivo de la Corunya no pot fallar.

Fitxa tècnica

R. Madrid: Casillas, Pepe, Sergio Ramos, Coentrão, Khedira, Ronaldo, Özil, Xabi Alonso, Arbeloa, Modric (Di María, min.46) i Callejón (Morata, min.72).

RCD Espanyol: Kiko Casilla, Víctor Sánchez, Forlín, Sergio, Verdú (Albín, min.70), H Moreno, Javi López, Colotto, Simao, Wakaso (Christian Alfonso, min.28), Víctor Álvarez (Capdevila, min.58).

Gols: 0-1: Sergio García (min.30); 1-1: Cristiano Ronaldo (min.45); 2-1: Coentrao (min.48); 2-2: Albín (min.88).

Àrbitre: Sr. Mateu Lahoz (C. Valencià). Ha amonestat a Wakaso (min.12), Christian (min.60), Xabi Alonso (min.69), Víctor Sánchez (min.78), Cristiano Ronaldo (min.79), Albín (min.88)

Incidències: El president, Joan Collet, la vicepresidenta adjunta a la presidència, Anna Maria Fusté, el vicepresident, Albert Garrofé, i els consellers Montserrat Tordera i Albert Ginjaume van representar el club a la llotja del Santiago Bernabéu. S'ha guardat un minut de silenci en memòria de la filla d'Alfredo di Stefano morta aquesta setmana.