Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

02/12/2012
0-0: Un punt d'il•lusió
Imatge de complement



L'Espanyol suma un treballat empat davant el Granada en el debut d'Aguirre a la banqueta

Javier Aguirre va començar la seva quarta etapa com a entrenador a Espanya i ho va fer, fidel a les seves estadístiques, sense derrota, com ja ho havia aconseguit amb Osasuna, At. Madrid i Zaragoza. I això mateix va fer avui l'Espanyol en un treballadíssim partit davant el Granada, un equip que comparteix la zona baixa de la taula i acuitat també pels nervis.

Espanyol i Granada es jugaven més que tres punts entre ells. Amb els dos equips transitant per la part més baixa de la classificació, tots dos buscaven una victòria amb la qual revitalitzar-se. La volien els locals després que només han aconseguit una en el seu estadi en Lliga i sumava dues derrotes consecutives contra At. Madrid i Valladolid. La buscava l'Espanyol perquè estrenava entrenador en aquest partit i perquè, sense quasi dies per treballar, ha buscat que els blanc-i-blaus comencin a reparar el seu estat anímic. Després ja vindrà la resta…

Arribava el partit amb aquestes urgències i amb el pèndol de la destitució per Anquela, qui ja havia de sentir-se amenaçat amb el simple fet de repassar les cròniques prèvies del partit, tot i que el tècnic andalús, va mostrar una fe infrangible en l'equip i va animar a la remuntada només tancar-se el KO de Copa del passat dijous.

Javier Aguirre, el tècnic debutant de l'Espanyol, també va mostrar el seu optimisme en el grup malgrat el poc que ha pogut treballar amb l'equip fins ara i a saber que haurà de treure els seus millors recursos per reflotar els blanc-i-blaus. De moment, a l'alineació titular van tornar Simao, Colotto i Stuani i Raúl Rodríguez i Longo, habituals fins ara, es van asseure a la banqueta.

L'equip va oferir solidaritat i compromís entre totes les seves línies i se’l va veure més junt, amb més proximitat entre els jugadors. El Granada no trobava forats i el seu futbol atropellat i amb guspires aïllades no generava massa inquietuds a Cristian Álvarez. De fet, el més notable, el més clar de la primera meitat ho va desbaratar sempre Toño. Primer amb el cos en una rematada acrobàtica de Forlín i gairebé en el descans, amb una mà espectacular després d'una rematada de cap propera d’Stuani que va refusar sobre la mateixa línia de porta.

El joc es va accelerar en la segona meitat. El partit es va fer més obert i també més incert. L'Espanyol va trobar forats per apropar-se amb més perill a la porteria de Toño, però també es va trobar amb la velocitat d'Ighalo i Dani Benítez.

Wakaso va tenir un parell d'oportunitats i Baena també va gaudir de la seva, amb tot l'estadi reclamant que l'Espanyol llancés la pilota fora després d'un fort cop que es va emportar Diakhaté amb l’esfèric. Aquesta jugada va deslligar la tensió al camp perquè l'Espanyol no va llançar la pilota fora i Baena va haver d'aguantar l'agressió de Dani Benítez sense que la veiés l'àrbitre. La ‘tangana’ es va resoldre sense majors conseqüències encara que els ànims es van calentar per moments i va costar que es refredessin.

Amb tots els canvis fets, amb tot l'equip buidat físicament, els últims minuts es viurien a punt d'un atac de nervis. El rellotge no avançava. L'Espanyol volia acabar de matar el partit, però li costava agafar el ritme. Els últims segons van ser de debò de pura angoixa, sobretot, després que Ayza s'inventés una falta lateral que va tancar l'Espanyol a la seva àrea i que va avortar Cristian amb una espectacular parada.


Fitxa tècnica:

Granada CF: Toño, Nyom, Siqueira, El Arabi (Brahimi, min.62), Dani Benítez, Mikel Rico, Diakhaté (Íñigo López , min.75), Borja Gómez, Torje, Iriney (Romero, min.82) i Ighalo.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez, Víctor S., Forlín, Raúl Baena, Stuani (Longo, min.59), J.Verdú, Javi López, Colotto, Simao (Rui Fonte, min.54), Wakaso (Raúl R., min.72) i V.Álvarez

Àrbitre: Ayza Gámez (Col. Valencià). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Simao (min.47), Javi López (min.66), Wakaso (min.71), Longo (min.74).

Incidències: L'Espanyol està representat a la Llotja de l'Estadi Nuevo Los Cármenes pel seu president Joan Collet i Anna M. Fusté, vicepresidenta adjunta a la presidència i representant institucional del primer equip.