Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

29/11/2012
L'Espanyol fitxa Javier Aguirre
Imatge de complement



L'entrenador mexicà dirigirà l'equip fins a final de temporada

El RCD Espanyol i Javier Aguirre han arribat a un acord perquè el mexicà sigui el tècnic del conjunt blanc-i-blau fins a final de temporada. Aguirre arriba acompanyat per Alfredo Tena, com a segon entrenador, i Juan Iribarren, preparador físic, qui l’ha acompanyat en totes les seves últimes experiències com a entrenador.

Aguirre, que viatjarà en les properes hores a Barcelona per rubricar el contracte ja acordat pels seus advocats amb l'entitat, substitueix en el càrrec a Mauricio Pochettino, que va ser cessat dilluns passat després de quatre temporades al capdavant del primer equip blanc-i-blau. El nou entrenador espanyolista, que va tenir un destacat pas per la selecció mexicana, ha dirigit a la Lliga, amb anterioritat, a Osasuna, a l'Atlético de Madrid i al R. Zaragoza.

El “Basc”, sobrenom per l'origen de la seva ascendència encara que ell va néixer a Mèxic, va iniciar la seva carrera com a entrenador amb l'Atlante; malgrat això, el trampolí d'Aguirre van ser els Tuzos del Pachuca. Amb el conjunt Hidalguense, l'entrenador va evitar el descens i els va guiar al seu primer títol en el màxim circuit del futbol nacional.

Alfredo Tena, per la seva banda, és un tècnic amb una àmplia experiència. El 1996 va aconseguir amb Santos el seu primer títol de lliga i el 2001, al capdavant de Tuzos, va aconseguir el seu segon campionat de lliga. Així mateix es va convertir en el primer mexicà que ha estat campió de la Copa de Campions de la CONCACAF com a jugador i com a entrenador.

Javier Aguirre serà presentat aquest dijous a les 13h a l'Auditori de Cornellà-El Prat i dirigirà el seu primer entrenament el mateix dijous a les 17h a la Ciutat Esportiva, en la primera sessió d'entrenament .