Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

05/11/2012
0-1: Pas endavant
Imatge de complement


Un Espanyol molt sacrificat completa un partit molt seriós i suma la primera victòria de la temporada fora de casa

L'Espanyol va acabar amb la seva mala ratxa fora de casa i va obtenir la primera victòria de la temporada a domicili gràcies a un gol de Colotto en una jugada d'estratègia. Els blanc i blaus van jugar un partit molt seriós, en què van mostrar un gran ordre i compromís defensiu i van acabar doblegant un rival que no va trobar la manera de batre a Cristian Álvarez. L'equip perico va sumar tres punts importantíssims a Anoeta que confirmen la seva recuperació.

R. Societat i Espanyol es jugaven avui el valor de la tranquil•litat que els havien de donar els tres punts en joc. Els locals, perquè a casa presenten bons números encara que el seu punt feble és lluny d'Anoeta, una assignatura que arrosseguen des de fa dues temporades i que es va confirmar, dolorosament, dijous passat, amb la derrota que van patir a la Copa davant el Còrdova i que va provocar que la grada no estigués especialment contenta amb la plantilla donostiarra, a la qual se l'acusa de falta d'ambició, com van demostrar en molts instants del partit. Els catalans, en canvi, tracten de mantenir la línia de millora i creixement experimentada en les últimes setmanes -truncada també en Copa- i confirmar que, tot i l'obligada reconstrucció de l'equip, tractaran de ser competitius en tots els partits, tot i les baixes per lesió i les sancions.

La veritat és que el partit va començar fred. Possiblement per la pluja que es va iniciar al migdia, però a poc a poc es va anar accelerant i es va tornar intens i vibrant. Hi va haver un lapsus d'uns 15 minuts en què Cristian Álvarez es va emprar a fons a rematades d'Agirretxe i Vela i en el els quals els locals van reclamar un penal per mà de Sergio García a la línia de gol (al camp va semblar) abans que sortís a córner. Com era de preveure, Montanier sap que té un enorme potencial en l'alçada de les seves 'torres' per optar pel joc aeri i així ho van demostrar Agirretxe, Bergara o Xavi Prieto en més d'una oportunitat.

L'Espanyol, per contra, tocava la pilota, la desplaçava amb criteri, buscava espais i la manera d'acostar-se a Zubikarai. Sergio, després d'una jugada d'estratègia, va estavellar la pilota al pit del porter local i Longo no acabava de trobar una rematada clara. Un xut llunyà de Illarra va obligar a lluir-se a C. Álvarez just abans del descans.

Res es va moure en l'inici de la segona meitat. Els mateixos sobre el camp. Les mateixes idees, idèntiques actituds i bombardeig de cops de cap locals en qualsevol acció a pilota aturada. Cristian no va tenir cap problema en una de Bergara gairebé a l'àrea petita. Pochettino va decidir moure la banqueta en aquell moment i oxigen la zona d'atac amb l'entrada de Stuani i C. Alfonso. Montanier va fer el mateix amb la inclusió del Chory Castro.

La pluja creixia i feia molt més complicada, per moments, la circulació de la pilota. Els dos equips no es trobaven còmodes sobre el terreny de joc i se'ls notava amb certa dificultats per intentar dues passades seguides. No obstant, d'una aproximació d'Stuani va néixer el primer gol blanc i blau. El córner a favor va acabar amb una rematada des del terra d'Héctor Moreno i l'empenta definitiva, gairebé en la línia de gol, de Colotto que va fer de fals nou al segon pal. En els minuts finals, l'equip es va mantenir seriós i ordenat i va poder conservar l'avantatge per endur-se la victòria.

Fitxa tècnica

R. Societat: Zubikarai, C. Martínez, Mikel, Iñigo, De la Bella, Markel (J. Ros, min.74), Illarra, D. Estrada (Chory Castro, min.65), Xabi Prieto (Ifrán, min.79), Vela i Agirretxe.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez, Raúl R, Baena, Sergio (Stuani, min.63), Verdú, Longo (Simao, min.85), H. Moreno, Colotto, Wakaso (C. Alfonso, min.63), Cristian Gómez i Víctor Álvarez.

Gol: 0-1: Colotto (min.77).

Àrbitre: Sr. Paradas Romero (C. Andalús). Ha amonestat a M. González (min.28), Wakaso (min.32), C. Gómez (min.41), Longo (min.76), Baena (min.82), Cristian Álvarez (min.90), Stuani (min.91).

Incidències: El president del consell gestor, Ramon Condal, el conseller, Albert Garrofé, i el director esportiu, Ramon Planes, van acompanyar a l'equip