Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

02/11/2012
3-1: Minuts de desconsol
Imatge de complement


L'Espanyol va encaixar dos gols en la recta final, un de penal al descompte, i va acabar amb 10 per l'expulsió de Galán

El que no havia passat abans, va succeir en els últims instants. Sevilla i Espanyol van equilibrar les forces durant més de vuitanta minuts de partit i, malgrat això, en la recta final, els locals van aconseguir dos gols d'avantatge per a la tornada i l'Espanyol va acabar amb 10 per l'expulsió de Galán en el descompte i amb un penal en contra sobre Negredo, que no va perdonar. Tot en un vist i no vist, que es va alimentar amb els nervis finals de Pérez Lasa i que va condemnar als blanc-i-blaus en un partit que tenien controlat.

Pochettino afrontava aquest inici de novembre amb la idea de dosar al màxim als jugadors davant el doble compromís (Copa i Lliga) en menys de 72 hores. El tècnic va desplaçar a Sevilla 22 jugadors, que seran els mateixos que estaran diumenge a San Sebastián, encara que amb canvis, com ja havia anunciat. Variacions a l'onze titular que es van veure amb l'absència, fins i tot de la llista final de convocats per la Copa, de Wakaso, Sergio García, Héctor Moreno i C. Gómez. Per contra, la bona notícia, la més grata i esperada, va ser la presència entre els 18 de l'alineació de Felipe Mattioni, en la seva primera cita oficial després de dues greus lesions de genoll que l’han tingut més de dos anys de baixa.

Tot estava preparat per presentar batalla, perquè tots els jugadors tinguessin la seva oportunitat i perquè l'equip es mostrés el més competitiu possible en un camp complicat i davant un Sevilla que viu un clima de disputa social pels últims mals resultats (tres punts de dotze possibles). Malgrat això, dues accions a pilota parada van marcar l'inici del partit. Baena va rematar amb dificultat una falta llançada per Simao en el primer minut i, en el tres, en una jugada d'estratègia en un córner, Fazio va obrir el marcador.

Amb aquesta simple rematada de cap el Sevilla es va posar per davant i va començar a jugar com li agrada: sense pressió, buscant la velocitat de Negredo i Navas i esperant que Reyes aportés la seva qualitat a l'última passada. L'Espanyol no es va descompondre però li costava superar les línies locals que es replegaven amb facilitat i rapidesa. Un xut llunyà de Negredo, que va sortir desviat, i una internada de C. Alfonso, que va aturar amb certs problemes Diego López van ser el més destacable del que quedava de la mitja part.

Després del descans, el partit es va avivar en els instants inicials, sobretot en una rematada d’Stuani que Diego López va aturar sobre la línia de gol però que en l'aldarull, en la caiguda amb el davanter blanc-i-blau, va semblar entrar, encara que Pérez Lasa va assenyalar falta perquè no hi hagués cap dubte. L'Espanyol va anar avançant metres i va tornar a disposar d'una bona oportunitat que no va encertar a rematar C. Alfonso, després d'una brillant acció de Simao i Capdevila.

El Sevilla va despertar i va accelerar gràcies als canvis de Michel i Rakitic va tenir, en una indecisió dins l'àrea blanc-i-blava, un mà a mà contra Kiko que va resoldre el porter de Tarragona enviant a córner. El partit seguia viu i incert, amb mitja hora per davant i cada vegada amb més espais en ambdós camp. Així va arribar l'empat blanc-i-blau, després d'una brillant acció individual de Christian Alfonso que va superar en un metre quadrat a dos rivals i va llançar un xut ajustat al pal al qual no va arribar Diego López. Va ser precisament el de l’Hospitalet qui, amb el seu gol, acabava amb la històrica marca de l'exporter del Vila-real, que no havia rebut ni un sol gol en els seus nou enfrontaments anteriors davant l'Espanyol.

El partit es va frenar fins que el Sevilla va encadenar tres accions a pilota parada prop de l'àrea, i en l'última, en un córner, Cala, de cap, va tornar a posar en avantatge als locals que van acabar d'augmentar el seu avantatge amb l'últim gol, en el descompte, de penal a Negredo, encara que va semblar que qui va buscar el contacte tot el temps va ser el davanter sevillista. Pérez Lasa va assenyalar el punt fatídic, va expulsar Galán i va acabar per crispar els ànims blanc-i-blaus per una jugada que van reclamar i van considerar totalment injusta. Ara només queda remuntar a la tornada. Queda gairebé un mes.



Fitxa tècnica:

Sevilla FC: Diego López, Fazio, F. Navarro, Jesús Navas, Medel, Negredo, Rakitic (Baba, min.76), Luna, Reyes (Campaña, min.59), Cicinho i Botía (Cala, min.50).

RCD Espanyol: K. Casilla, Víctor S., Tejera (Longo, min.89), Forlín, Raúl Baena, Stuani, E. Galán, Capdevila, Colotto, Simao (F.Mattioni, min.85) i Christian Alfonso (Rui Fonte, min.75).

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa (C.Basc). Per part de l'Espanyol, ensenya targeta groga a Raúl Baena (min.39), Simao (min.70), Capdevila (min.81), E.Galán (min.84 i min.92), Forlín (min.88), V.Sánchez (min.90). Per part del Sevilla, a Cicinho (min.58).

Gols: 1-0, Fazio (min.3); 1-1, Christian Alfonso (min.68); 2-1, Cala (min.83); 3-1, Negredo (min.93).

Incidències: L'Espanyol llueix un braçalet negre en memòria de la vídua de l'expresident F. Perelló i mare de l'exvicepresident José Luis Perelló.