Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

07/10/2012
Real Valladolid: 1 - RCD Espanyol 1: Empat heroic
Imatge de complement


L'Espanyol suma un punt a Pucela en un partit que acaba amb 10 i amb un gol anul•lat a Verdú en el descompte

No hi ha manera. Cada minut és un esforç, cada metre al camp és una lluita agònica a la recerca d'un premi que no arriba. Una injusta expulsió i un gol anul•lat en el descompte van privar l'Espanyol del seu primer triomf. Va ser només un punt carregat d'heroisme i d'intensitat. Un punt per seguir agafats a la il•lusió que les victòries no trigaran.

Que no seria un partit senzill es va veure des de l'inici. El Valladolid, que sumava tres victòries i tres derrotes, estava encara atrapat per la inèrcia golejadora del passat cap de setmana. Els locals van repetir esquemes, alineació i voluntat d'agradar des del xiulet inicial. Es van trobar, això sí, amb el primer sobresalt en el primer minut quan un xut dins l'àrea de Wakaso va ensopegar en un defensa i va acabar en córner.

Va respondre ràpid el Valladolid amb un bon contraatac que va rematar Ebert obligant Cristian Álvarez a intervenir. Però l'Espanyol no es va alterar, al contrari: va manejar la pilota i va buscar associacions amb criteri entre els seus jugadors davant un Valladolid que va preferir replegar una mica i avançar lentament les seves peces. Sense pressa, amb l'única acceleració dels metres finals i amb la voluntat -com havia reiterat el seu tècnic aquesta setmana- de construir tot des del darrere.

Pochettino, per la seva banda, havia insinuat canvis i van arribar amb el debut de Colotto, la recuperació de Wakaso (complert el seu partit de sanció) i la confirmació en les bandes de Raúl Rodríguez i Víctor Álvarez.

Així les coses, Longo es va treure una jugada de perill d'una pilota perduda però Marc Valiente va aclarir l'intent de rematada de Rui Fonte. I Wakaso ho va provar diverses vegades amb xuts llunyans. El partit, que estava en una fase de manca de profunditat, es va animar amb un contraatac rapidíssim del Valladolid que va avortar Víctor Álvarez per començar un altre contraatac blanc i blau que va culminar Rui Fonte amb un xut que va rebutjar el porter local amb el peu. Però quedava la cirereta. Fernández Borbalán va treure dues grogues a Víctor Álvarez en els quatre minuts finals de la primera meitat. La primera per una possible falta sobre Ebert (les imatges demostren que no ho va ser) i la segona per una mà absolutament involuntària fora de l'àrea. Rigorosíssimes ambdues malgrat les continuades protestes blanc i blaus. Cinquè expulsat de l'Espanyol en set jornades de campionat. Curiosa dada quan totes són per dobles grogues i moltes molt discutibles.

La segona meitat es va iniciar sense canvis i amb un nou desafiament per la inferioritat numèrica. L'Espanyol va seguir lluitant sense descompondre. S'acostava a la meta local però sense trobar el punt de perill suficient. Longo ho barallava tot, atropelladament, en inferioritat contra els centrals castellans. Es va dur puntades, cops, empentes i va tenir el seu premi en un centre de Javi López, en el qual li van enderrocar per darrere. L'àrbitre va assenyalar penal i Verdú es va encarregar d'inaugurar el marcador.

El Valladolid, conscient que se li escapava el partit, va treure tota l'artilleria mentre el sobreesforç començava tot en jugadors com Wakaso, que va ser substituït per una rampa. Precisament en la jugada anterior, i en un córner en contra, Óscar va empatar de cap quan el partit s'estava començant a tenyir de color visitant. Verdú va intentar un espectacular llançament des de gairebé el mig del camp que es va escapar desviat per poc mentre Jaime gairebé xoca contra el pal.

I l'altra guinda a l'afegit de la segona meitat: Fernández Borbalán va anul•lar un gol a Verdú després que un rebuig de Jaime li quedés als seus peus. Només la televisió traurà de dubtes, però la sensació de frustració va durar durant molts minuts.


Fitxa tècnica:

Real Valladolid: Jaime, Rukavina, Marc Valiente, Sereno, Óscar, Alberto Bueno (Omar,min.63), A. Rubio (Javi Guerra, min.72), Ebert, V. Pérez, Balenziaga, Manucho

RCD Espanyol: C. Álvarez, Raul R., V. Sánchez, Forlin, Verdú , Rui Fonte (Javi López, min.64), Longo (Stuani, min.72), H. Moreno, Colotto, Wakaso (C. Gómez, min.81), V. Álvarez

Gols: Verdú (min.69), Óscar (min.80)

Àrbitre: Fernández Borbalán (Col. Andalús) ha amonestat a V. Álvarez (min.40 y min.44), Víctor S. (min.57), Forlín (min.71), Sereno (min.74), Joan Verdú (min.91)

Incidències: Abans de l'inici del partit, hi haurà un minut de silenci per la defunció del sogre del president del Valladolid, Carlos Suárez. Per la seva banda, els jugadors del RCD Espanyol portaran braçalet negre per la pèrdua José Egea