Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

22/09/2012
1-0: Sense encert
Imatge de complement


L'Espanyol va caure per la mínima en un partit intens en què va acabar amb deu i no va tenir fortuna en atac

La ratxa positiva de l'Espanyol al Benito Villamarín es va tallar en un partit que va tenir intensitat des del primer moment, nervis a la grada, tensió al camp i que va estar marcat per la falta d'encert dels blanc i blaus en els metres finals, si bé , va fer prou mèrits, sobretot en la segona meitat, per no tornar de buit a Barcelona.

Pochettino havia jugat com a futbolista al Benito Villamarín, havia dirigit l'equip en les últimes temporades des de la gespa i avui ho ha fet també des d'una cabina, on va haver de situar amb altres tècnics del primer equip per complir amb el seu primer partit de sanció des que ocupa la banqueta blanc i blau. La casualitat va fer, a més, que el seu substitut a la banqueta fos Jesús Pérez, l'actual preparador físic blanc i blau que, abans havia estat a les ordres de Pepe Mel, tots dos al Rayo Vallecano i a Múrcia.

Betis i Espanyol havien de dirimir les seves particulars comptes pendents que s'allarguen des de fa gairebé dues dècades. Els blanc i blaus són rebuts sempre amb recel i més intensitat que a altres equips. Gairebé 20 anys porten els jugadors de l'Espanyol traient resultats positius i apuntant com l'última derrota la que va patir a la campanya 2001-2002, amb Juande Ramos com a tècnic blanc i blau. Si a aquesta rivalitat s'afegeix la necessitat dels locals de guanyar a casa (havien perdut amb el Rayo) i l'Espanyol de sumar després d'un inici tan poc profitós en punts, s'entendrà la tensió i la intensitat del joc des del primer minut , encara que amb més vehemència que encert.

Els dos equips van sortir a la recerca de la porteria contrària des del primer moment. R. Castro i Molina buscaven la meta de Cristian, mentre que Simao i Stuani feien el mateix amb la de Cast. Arribava l'Espanyol minvat per les lesions, la sanció de Longo i per la baixa d'última hora de Forlín, afectat d'una gastroenteritis que el va deixar fora de la llista de convocats en l'últim moment. El Betis, en canvi, venia esperonat per les crítiques de joc que no de resultats (sumava dues victòries a domicili) i aviat va trobar la tranquil•litat amb el gol de Paulao, en un cop de cap després d'una falta lateral. Això era el que volia la parròquia verd-i-blanca per tenir una tarda tranquil perquè abans ja s'havien sobresaltat amb un cop de cap de Simao que va aturar Cast i poc després van tornar a fer-ho amb una rematada del portuguès, en una falta que es va escapar lleugerament desviada.

El partit no tenia descans. Era un continu exercici d'anar d'un costat a un altre. Rubén Pérez va tenir l'opció d'ampliar l'avantatge amb una rematada a boca de canó que va desviar Cristian Álvarez i Tejera, gairebé sobre el descans, va tornar la intranquil•litat a la grada amb un xut des de fora que va fregar el travesser. Res estava decidit.

I com res estava decidit, l'Espanyol es va llançar a l'atac només començar la segona meitat. Al Betis li va costar molt més moure la pilota per la bona pressió blanc-i-blau i només es limitava a llançar contraatacs, quan podia, lligat de mans pels de Pochettino. Així van arribar gairebé tres oportunitats consecutives: Wakaso estavellar un llançament llunyà a la base del pal, Verdú va llançar fora per poc i Simao, alt en una acció individual. Però la tranquil•litat i solvència que semblava tenir l'Espanyol en el joc es va veure truncada per l'expulsió de Wakaso, per dues grogues, i pels continus aturades per faltes.

Rui Fonte, que havia sortit poc abans per Simao, va posar a prova a Casto amb un gran xut que va aturar espectacularment el porter local i poc després a Verdú se li va anul•lar un gol per possible fora de joc.
L'ensurt va tornar a la porteria blanc i blau amb una rematada de Salvador, que es va estavellar al cos d'Héctor Moreno, va desviar la seva trajectòria, i va colpejar el lateral de la xarxa. Aquí va semblar morir el partit que va anar llanguint per l'esforç de molts minuts en desavantatge al camp i al marcador. No obstant això, la recta final va portar més nervis per una rematada de Nosa, un altre de Víctor Álvarez i una dura entrada sobre Stuani dins de l'àrea quan el Betis defensava amb tots els jugadors dins del seu propi camp.



Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: C. Álvarez, Raúl R, Víctor S, Tejera (Christian Gómez, min.58), Verdú, Stuani, Simao (Rui Fonte, min.58), H. Moreno, Javi López, Capdevila (Víctor Álvarez, min.78), Wakaso

Real Betis: Casto, Mario, Rubén Pérez, Beñat (Nosa, min.76), Pozuelo (Nano, min.55), Paulao (Perquis, min.40), Juan Carlos, Salvador, Nelson, Nacho, Rubén Castro

Gols: 1-0, Paulao (min.18)

Àrbitre: Carlos Clos Gómez (Col·legi aragonès) ha amonestat a Tejera (min.25), Beñat (min.28)Wakaso (min.45), Rubén Pérez (min.46), Javi López (min.51), Nelson (min.56), Wakaso expulsado (min.65), Stuani (min.77), Agra (min.88), Víctor Álvarez (min.92)

Incidències: Estadi Benito Villamarín