16/09/2012
3-3: S'escapa la victòria
Imatge de complement

L'Espanyol acaba empatant un partit en què sempre va portar la iniciativa

La primera victòria de la temporada es resisteix. L'Espanyol va aconseguir un punt que sap a poc per com va transcórrer del partit. Els blanc i blaus van portar sempre l'avantatge al marcador i van estar molt a prop d'aconseguir el triomf, però la dupla Aduriz-Llorente va acabar amb les esperances espanyolistes. Els locals van merèixer més premi que un punt, però, de nou, van pagar car rebre un gol a pocs minuts del final.

Després de les últimes males experiències, l'equip volia donar una alegria per recuperar les bones sensacions i la confiança en el seu futbol. No ha tingut molta sort l'equip de Pochettino en aquest inici de temporada i necessitava canviar la dinàmica.

L'Espanyol va sortir a disputar el partit amb molta serietat, ben posicionat i amb les idees clares per fer front a un Athletic de Bilbao, que la passada campanya va enlluernar amb el seu futbol. Els dos equips, necessitats de punts, no van assumir massa riscos en els primers minuts tot i que, a poc a poc, els locals van intentar imposar el seu joc. El plantejament no va poder ser més encertat i passat el quart d'hora va arribar el primer gol blanc i blau. Javi López, rememorant la seva època com a extrem, va finalitzar una jugada col•lectiva que resumeix la idea futbolística de l'Espanyol. Entre Verdú, que va donar una passada de gol sublim, Víctor Sánchez i Rui Fonte fabricar el gol que va culminar el defensa andalús.

El conjunt espanyolista es va preparar per a la reacció de l'Athletic encara que el conjunt de Marcelo Bielsa tampoc va donar excessives mostres de perill. Aduriz, a la sortida d'un córner, va enviar una rematada de cap al travesser en la millor oportunitat visitant. Malgrat el ensurt, l'Espanyol dominava el partit sense aclaparaments i continuava buscant el segon gol. Rui Fonte va posar en dificultats Iraizoz amb una rematada llunyana i Longo, molt participatiu, va fallar el segon gol quan la grada ja ho celebrava. L'italià es va rescabalar abans de la mitja part i va originar el segon gol. Verdú va aprofitar un rebuig d'Iraizoz després d'una bona rematada de Longo a l'àrea per aconseguir el segon. L'Espanyol va marxar al descans amb una renda merescuda i deixant bones sensacions.

La represa va començar amb un Espanyol dominant que tenia en ment marcar el tercer gol. Els blanc i blaus seguien arribant a l'àrea contrària amb assiduïtat. No obstant això, el guió del partit va començar a canviar en el minut 54 quan l'àrbitre va assenyalar una rigorosa falta a favor de l'Athletic Club. Aduriz, amb un cop de cap imparable, retallava distàncies. A falta de futbol, els de Bielsa recorrien a una especialitat que dominen a la perfecció: la pilota aturada. El gol no va caure gens bé als espanyolistes. Aduriz i Ibai a punt d'aconseguir l'empat, però entre la defensa i Cristian van aconseguir evitar-ho.

El conjunt blanc i blau es va anar assentant i es va anar refent un cop superats els moments de més angoixa. Víctor Sánchez, en dues oportunitats, va tenir la sentència. Bielsa veia que el partit se li escapava i va decidir donar entrada al marginat Llorente. En la seva primera intervenció el de La Rioja va aconseguir l'empat. L'Espanyol tornava a desaprofitar un avantatge en el marcador. No obstant això, l'equip no es va enfonsar i es va anar a buscar la victòria. Longo va retornar l'alegria a Cornellà en aconseguir el tercer. Però va ser efímera. L'italià va ser expulsat per Pérez Montero, que va donar un recital en els minuts finals. Després va acabar fent fora Pochettino i, en canvi, li va perdonar l'expulsió a Amorebieta. El destí no va ser just amb l'Espanyol i quan els tres punts semblaven assegurats, Aduriz va acabar amb les esperances locals. Massa càstig per a un bon Espanyol.

Fitxa tècnica

RCD Espanyol: C. Álvarez, Raúl R, Víctor S, Forlín, Verdú, Rui Fonte (Stuani ,min.66), Longo, H. Moreno, Javi López, Capdevila (Tejera, min.74) i Wakaso (V. Álvarez, min.82).

Athletic Club: Iraizoz, Amorebieta, Iturraspe, De Marcos (Ibai min.46), Susaeta, Iraola, Isma López (Llorente, min.68), Íñigo Pérez (San José min.40), Gurpegi, Muniain i Aduriz.

Gols: 1-0: Javi López (min.16); 2-0: J. Verdú (min.43); 2-1: Aduriz (min.55); 2-2: Llorente (min.70); 3-2: Longo (min.79); 3-3 Aduriz (min.83).

Àrbitre: Sr. Pérez Moreno ha amonestat a Muniain (min.25), Longo (min.26), R. Rodríguez (min.28), Gurpegi (min.47), Forlín (min.52), J. Verdú (min.61). Longo expulsat per doble groga. San José (min.84). Expulsa Pochettino.

Incidències: 23.123 espectadors