03/09/2012
3-2: Rebots cruels
Imatge de complement

L'Espanyol cau davant el Llevant en un partit que dominava al descans

La mala sort comença a ser increïble. No s'explica de cap manera. No es pot. És impossible tanta i tan cruel. L'Espanyol va brillar en la primera meitat en què va manar clarament en joc i resultat i va acabar perdent un partit amb un rebot en el descompte.

La veritat és que l'Espanyol va sortir plenament convençut de les seves possibilitats. El Llevant va començar cedint el terreny i el ritme inicial i el conjunt de Pochettino es va llançar sense titubejos cap a la meta de Munúa. El partit havia de tenir sobresalts. S'intuïa des que en el primer minut l'Espanyol va reclamar una caiguda de Rui Fonte en l'àrea i en la continuació de la jugada, Wakaso es va emportar una targeta groga, tan injusta com discutible. Però l'Espanyol tenia clar que plantaria cara malgrat la diferència de centímetres i Longo, debutant avui, es va emportar Ballesteros en la disputa de la pilota.

Els locals no trobaven el seu ritme, no tenien la possessió i buscaven la velocitat en atac de Juanlu, Gekas i El Zhar per sorprendre a la contra. Però no hi havia cap forat. Les vigilàncies defensives se succeïen i anul·laven qualsevol intent de rematada amb un mínim de perill. Al contrari que l'Espanyol que no desistia en el seu afany d'inquietar Munúa.

Precisament en una d'aquestes internades, Longo va lluitar per la pilota i, en la seva segona rematada, va superar el porter local. Va coincidir amb el minut 21, recordat i cantat pels seguidors blanc i blaus de la grada. No deixa de ser curiós i simple casualitat, que els dos únics gols que l'Espanyol ha aconseguit, fins ara, en el mític minut 21 els hagin marcat Coutinho i Longo, dos atacants cedits per l'Inter.

Amb el 0-1, l'Espanyol es va mantenir encara més ferm i es va llançar més insistentment a l'atac. Rui va tenir una ocasió que va desbaratar Iborra gairebé sobre la línia de gol, a la bestreta del que seria el segon blanc i blau, amb un intencionat remat de Tejera des de fora de l'àrea uns segons després. Però aquí no van acabar les ocasions de l'Espanyol que es veurien incrementades amb una rematada de Rui Fonte de taló que es va estavellar al lateral de la xarxa i una rematada de Verdú que va sortir fora per poc.

Els locals van sortir amb tota la intensitat després del descans. Ballesteros va començar a marcar la línia. Juanfran va marcar els tacs al turmell a Verdú i Teixeira Vitienes, primmirat tota la primera part, va anar deixant fer, just el que no havia fet abans quan va cosir amb grogues als blanc i blaus. Total: el Llevant va empatar el desavantatge de dos gols en dos minuts i va perdonar l'expulsió a Juanfran després d'una brutal entrada a Rui Fonte i la hi va tornar a perdonar segons després quan va escenificar tot el dolor món per evitar-la en un xoc intencionat amb el portuguès .

El partit estava nerviós i travat. Havia entrat en una voràgine de crits, de nervis i de tensió en què els locals es movien amb diligència i facilitat. El joc del contacte físic, del xoc, l'enrenou el dominen els veterans com Ballesteros, Juanfran o Barkero que reordenaban als seus companys. Verdú es va haver de retirar lesionat i Tejera, el mateix. Iborra va marxar també abans per dues grogues en 12 minuts.

El partit s'abocava a un final d'infart en què un simple error seria el factor desequilibrant i així va arribar el tercer del Llevant, en un rebot en temps de descompte, sense temps per res més.

Fitxa tècnica:

Llevant UE: Munúa, Héctor Rodas, Barkero, El Zhar, Iborra, Juanfran, F. Gekas, Ballesteros, Juanlu, Chris, Diop (Michel, min.46).

RCD Espanyol: Cristian, Raúl R.,Víctor Sánchez, Tejera, Forlín, Verdú (Stuni, min.56), Rui Fonte, Longo, Javi López, Capdevila, Wakaso (Simao, min.50)

Gols: 0-1:Longo (min.21), 0-2: Tejera (min.24), 1-2: Juanlu (min.54), 2-2: Chris (min.55), Raúl R. pp. (min.93)

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes (C. Cántabro) ha amonestat a Longo amb una targeta groga (min.1), V. Sánchez (min.28), Capdevila (min.31), Rui Fonte (min.38), C. Álvarez (min.41), Tejera (min.66), Iborra (min.67), Iborra (min.81), Munúa (min.86).

Incidències: 1.800 espectadors en el Ciutat de Valencia. Han asistido Ramon Condal, president del RCD Espanyol, Joan Josep Bartomeu, conseller i Ramon Planes, director esportiu