Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

26/08/2012
1-2: Mal debut a l'Estadi RCDE
Imatge de complement

L'Espanyol es va estrenar amb una derrota a l'Estadi RCDE en un partit marcat, clarament, pel penal i l'expulsió d'Albín als pocs minuts de començar el segon temps. Fins aleshores, l'equip de Mauricio Pochettino tenia controlat el partit gràcies a un gol d'Álvaro al límit del descans. El conjunt blanc i blau sempre va tenir més voluntat que el seu rival de buscar la porteria contrària i va controlar força bé el partit. No obstant, aquesta acció va canviar absolutament el desenllaç de la història, que va tenir un trist final per als espanyolistes.

Els visitants van sortir amb molta energia i durant els primers minuts van buscar la porteria defensada per Cristian Álvarez. Els de Manolo Jiménez van intentar sorprendre amb centrades llunyans, però la defensa blanc i blava es va mostrar molt segura i va avortar qualsevol perill. El R. Zaragoza va rebaixar la intensitat i va decidir retardar les seves línies per deixar tota la responsabilitat al conjunt de Mauricio Pochettino.

L'ordre i el bon plantejament defensiu dels visitants van complicar força l'Espanyol, a qui li va costar trobar espais. Les accions més perilloses del primer temps van arribar en jugades d'estratègia. Raúl Rodríguez, amb una rematada de cap ajustat al pal, va donar el primer avís. El seu company en l'eix central Héctor Moreno li va prendre el relleu. El defensa mexicà va disposar de dos bons cops de cap que no van trobar porteria per poc.

Els locals intentaven imposar el seu joc encara van tenir força dificultats davant un Zaragoza molt ben disposat sobre el terreny de joc. A més, les constants interrupcions tampoc van beneficiar als espanyolistes. En el tram final del primer temps l'Espanyol va incrementar notablement el seu domini i va acabar trobant el premi. Álvaro va aprofitar una pilota en profunditat per superar, en l’un contra a un, a Roberto amb un xut alt i potent.

Mal va començar la represa per als espanyolistes. Després d'una clara falta sobre Wakaso, que Paradas Romero va ignorar, va arribar la jugada més desafortunada del partit. Un córner servit pels visitants va acabar impactant a la mà d'Albín. L'àrbitre, aquest cop, no va dubtar i va assenyalar penal i, a més, va expulsar Albín, que va veure la segona groga. Apoño, especialista com pocs, no va fallar des dels onze metres. El gol va deixar tocats als espanyolistes. El Zaragoza va disposar d'una triple oportunitat per aconseguir el segon però entre Cristian, Raúl i Álvaro ho van evitar. Per culminar aquests minuts fatals, Héctor Moreno va demanar el canvi després de patir una topada a l'àrea.

Després d'uns minuts de cert desconcert i de nerviosisme, l'Espanyol va tornar a seure sobre el terreny de joc. Malgrat la inferioritat numèrica, l'equip de Mauricio Pochettino va controlar bé les escomeses visitants i excepte en alguna contra puntual, no va passar massa dificultats. En atac l'Espanyol va intentar sorprendre en alguna acció i Álvaro va tenir una bona opció per marcar, però la seva rematada no va trobar porteria.

Tot feia pensar que el partit acabaria amb empat i que tots dos equips sumarien el seu primer punt de la temporada. No obstant això, un minut abans d'arribar al minut 90, Postiga va aprofitar una pilota solta a l'àrea per afusellar Cristian Álvarez i aconseguir el segon gol del seu equip. L'Espanyol, gairebé sense temps per reaccionar, gairebé aconsegueix igualar en una jugada embolicada dins l'àrea, però la sort va ser esquiva als blanc i blaus que van acabar sumant la segona derrota de la temporada.

Fitxa tècnica

RCD Espanyol: C. Álvarez, Raúl R., Víctor S., Álvaro (Rui Fonte min.78), J. Verdú, H. Moreno (Forlín min.58), Javi López, Albín, Capdevila, Wakaso (Tejera min.58), C. Gómez.

R. Zaragoza: Roberto, Paredes, Álvaro, Goni, Edu Oriol (Rodríguez min.46), H. Postiga, Apoño, Montañés (Jorge Ortí min.85), José Mari, Abraham, Pinter (N. Aranda min.68).

Gols: Álvaro (min.42); Apoño (min.50); Postiga (min.88).

Àrbitre: Sr. Paradas Romero (C. Andalús). Ha amonestat a Albín (min.23), Wakaso (min.38), Goni (min.59), Pinter (min.66), V. Sánchez (min.78), Rodríguez (min.82), Montañés (min.83), Raúl R. (min.84), C. Gómez (min.91).

Incidències: 16.923 espectadors.