Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

19/08/2012
2-1: Continua la mala sort a Mallorca
Imatge de complement



L'Espanyol marxa de buit en un partit que va controlar i al qual només li va faltar l'encert final

L'Espanyol manté la seva mala sort històrica amb Mallorca. El conjunt blanc i blau, que va projectar la seva idea de joc, que va treballar per aconseguir una millor renda, va marxar de buit de l'illa en un partit que, com la temporada passada, es va decidir després d'un rebot: llavors va ser en un defensa blanc i blau i aquesta nit, al travesser.

El partit 'after hours' arrencar dinàmic, veloç, amb presses com si hagués urgència per cremar minuts i que tot acabés com més aviat. Començar un dissabte i acabar un diumenge no deixa de ser curiós en un partit amb el qual inaugurar l'inici del campionat. Possiblement per això, tots dos equips ni es van mirar ni respectar cap tipus de treva. Tomer va rematar de cap als 38 segons i Cristian va detenir amb el cos. Poc després, als dos minuts, aquesta vegada sí que va encertar el davanter vermelló per avançar el seu equip en una jugada que es va fabricar ell mateix dins de l'àrea.

L'Espanyol va mantenir la calma i va moure la pilota d'un costat a l'altre fins que Wakaso, per la dreta, va rebre una passada en profunditat de Cristian Gómez. El de Ghana va superar a Antonio López i va batre per baix a Aouate. L'empat no va calmar a ningú i va tornar a mostrar que ambdós equips estan encara mancats de rodatge i, com sembla, encara amb l'absència de peces per completar les seves respectives plantilles. Si el Mallorca arribava mancat de centrals, l'Espanyol va acabar la pretemporada amb la desgraciada certesa que ha perdut durant unes quantes setmanes a tres jugadors (un per línia) amb fractures en dits dels peus.

Però tot i així, amb un joc ràpid, desinhibit, accelerat i despreocupat la pilota anava d'una porteria a una altra i els sobresalts inquietaven Cristian i Aouate. Ximo, Albín, Víctor Casadesús i Álvaro, unes quantes vegades, van tractar de sorprendre als porters i els van obligar a intervenir amb encert abans del descans.

La segona meitat ja es va iniciar més pausada, amb els equips col•locats més metòdicament sobre el camp i amb menys alegries. No obstant això, en un córner, la pilota li va arribar a Nunes en un rebot i seu cop de cap va acabar impactant al travesser. Per treure l'intermitent domini local, Wakaso es va inventar una rematada des de molt lluny que va obligar a Aouate a recol•locar. Immediatament Víctor Casadesús va repetir la mateixa jugada a l'altra porteria i el seu llançament va sortir lleugerament desviat.

Tots dos equips van començar llavors amb els canvis i, entre la intensa calor i la fatiga acumulada, el ritme va anar decaient i la qualitat del joc es va anar ressentint. Només una jugada entre línies, amb acabament final de Marc Fernández, va despertar una mica a la grada, que també s'ofegava amb la temperatura.

Els minuts anaven caient pesada i lentament, amb lleugers sobresalts, com el que va provocar Verdú, amb un xut llunyà que es va estavellar a la base del pal mallorquí. Immediatament, en la següent jugada, Pereira també va estavellar la pilota al travesser i el rebot li va caure en avantatge a Tomer per tornar a afusellar Cristian des de prop. Des d'aquí, fins al final, el Mallorca es va arraconar enrere i va defensar la seva minsa renda. Un fuetada, una acció aïllada li va donar el triomf.

Fitxa tècnica

RCD Mallorca: Aouate, Ximo, Nunes, Bigas, Antonio López, Pina (Martí, min.80), Javi Márquez (Joao, min.55), Nsue (Marc Fernández, min.72), Pereira, Víctor i Hemed.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez, Victor Sánchez, Forlín, Alvaro (Rui Fonte, min.63), Verdú, H. Moreno, Javi López, Albín, Capdevila, Wakaso (Christian Alfonso, min.68) i Cristian Gómez (Tejera, min.80).

Gols: 1-0: Hemed (min.2); ; 1-1: Wakaso (min.6); 2-1: Hemed (min.85).

Àrbitre: Sr. Undiano Mallenco (C. Navarrès). Ha amonestat a Nunes (min.32), Nsue (min.37), Víctor Sánchez (min.61), Wakaso (min.63) i Martí (min.92).

Incidències: Els consellers José Manuel López Marcote i Joan Josep Bertomeu han representat al Club.