Notícies del RCDE

12/08/2012
1-1: KO només de penal
Imatge de complement

L'Espanyol va caure a la tanda (5-4) al Memorial Carlos Lapetra, després que el partit acabés amb empat i quatre expulsats

Espanyol i Saragossa van empatar en el Trofeu Ciutat de Saragossa, Memorial Carlos Lapetra, en un partit que va tenir l'espurna i la intensitat que demanaven els tècnics i que va ser una repetició de l'edició del passat any, incloent la tanda de penals, en la qual els locals van estar més encertats (5-4, després de 12 llançaments). Moltíssimes cares noves, sobretot en el bàndol local (incloent a Fernando Molinos com a nou president del Saragossa) i un partit que quedarà en la història per les quatre expulsions i els dos penals en un xoc que no va tenir motius ni arguments per tant càstig.

A falta d'una setmana per l'inici del campionat de Lliga, el partit va donar pistes de la intensitat amb què han arribat els equips a aquesta recta final. L'enfrontament va començar vibrant i es va mantenir en aquesta línia durant els primers 45 minuts en què, a més, Clos Gómez també va afegir un punt de febre a l'asfíxia regnant al camp per l'aclaparadora calor.

Després d'uns primers cinc minuts en què el Saragossa va arrencar amb explosivitat, l'Espanyol anar fent-se amb el comandament del partit i Verdú primer i Wakaso, després van posar a prova a Roberto. Álvaro no va arribar en dues jugades gairebé consecutives per mil•límetres i Clos Gómez, després d'amonestar Álvaro (del Saragossa) i Romaric (aquest any, també al Saragossa) en la mateixa jugada, va començar a caldejar l'ambient en assenyalar un penal d'aquests que a la Lliga difícilment es xiulen a menys que sigui a favor de l'equip local, per una acció embolicada de Capdevila i Montañés. Apoño, especialista com pocs, no va fallar i va posar en avantatge als locals.

No obstant això, sis minuts després, un altre clar enderrocament de Loovens a Albín també va ser assenyalat com a penal i el defensa “blanquillo”, expulsat amb vermella directa. Verdú tampoc va perdonar i va col•locar l'empat. Inclús hi va haver un altre igual d'escandalós, contra Wakaso que es va quedar sense càstig. El partit tenia vivesa, tenia intensitat, tenia incertesa i tensió, fins al punt que el tècnic local es va contagiar en una acció per la banda i va enviar la pilota d'una puntada de tornada al camp, gairebé contra Clos Gómez. Desconsideració. I a la grada.

Quedava tota la segona meitat i tant Pochettino com el tècnic local van preferir anar dosificant als seus jugadors. Ja no hi va haver canvis en massa. Christian Alfonso va entrar per Albín i Obradovic, per Romaric només començar. Amb l'empat, els dos equips van semblar oxigenar-se en els primers minuts i així semblava que discorrerien molts més, fins que Clos Gómez va tornar a equilibrar el partit amb una doble groga per a Víctor Sánchez, la segona, d'opereta, com es va burlar ostensiblement la grada saragossista per l'inesperat regal. Amb deu per bàndol, el partit havia de ser un altre. Christian Alfonso i Wakaso van posar a prova a Roberto amb xuts llunyans. Héctor Moreno va tenir poc després un bon cop de cap que va sortir fregant el pal i posant en dificultats a Roberto.

El partit va ser perdent intensitat, òbviament, per la calor i l'excessiva despesa física a hores d'ara, però Clos Gómez, una altra vegada, li va posar una altra guinda: va expulsar Tejera amb dues grogues, en tres minuts, deixant l'Espanyol amb nou a la recta final del partit, enviant-lo a una inevitable tanda de penals.

Fitxa tècnica

R. Zaragoza: Roberto, Álvaro, Goñi, Edu Orio (Aranda, min 64)l, H, Postiga (Javi Álamo, min 77), Apoño, Montañés (José Mari, min 64) Romaric (Obradovic, 45),Loovens, Zuculini (Víctor, min 86) y Abraham.

RCD Espanyol: C. Álvarez, Víctor Sánchez, Forlín, Álvaro (Thievy, 75), Verdú (Rui Fonte, min 75) Héctor Moreno, Javi López, Albín (C. Alfonso, min 45), Capdevila (V. Álvarez, 75) Wakaso (Baena, min 63) y Cristian Gómez (Tejera, min 63).

Àrbitre: Carlos Clos Gómez (Col•legi Aragonès). Va mostrar cartolines grogues als locals Romaric, Álvaro, Obradovic i vermella directa a Loovens i al tècnic, Manolo Jiménez. Per l'Espanyol va amonestar Héctor Moreno, i Víctor Sánchez i Tejera, amb dues grogues, pel que van ser expulsats.

Gols: 1-0. Minut 25, Apoño (t); 1-1, min. 31, Verdú (p).

Incidències: Menys de mitja entrada a La Romareda. L'Espanyol va estar representat pel seu president, Ramon Condal, i el director esportiu, Ramon Planes. Curiosament, Fernando Molinos, exvicepresident blanc i blau, va estrenar el seu càrrec com a president del R. Saragossa. Es va guardar un minut de silenci per la mort de Pablo de Castro, administrador de la LFP.