Notícies del RCDE

04/08/2012
RCD Espanyol 2 -Montpellier: 0: Segueix la bona ratxa
Imatge de complement

L'Espanyol es va proclamar campió del Ciutat de Barcelona després de sentenciar el partit a la segona part i suma la cinquena victòria de la pretemporada

L'Espanyol es va estrenar amb bona nota davant la seva afició i va conquistar la XXXVIII edició del Ciutat de Barcelona - XVI Memorial Fernando Lara en derrotar el Montpeller, vigent campió de la lliga francesa, per 2-0. Després d'una primera part una mica accidentada amb moltes lesions, targeta i faltes, l'equip de Mauricio Pochettino va sentenciar el partit després de la represa. Els blanc i blaus, que van jugar 60 minuts amb un futbolista més, no van donar cap opció al Montpeller que es va veure condicionat per la decisió arbitral.

Va ser un primer temps molt accidentat, amb constants interrupcions per faltes, targetes, lesions i canvis. En una decisió un tant sorprenent, l'àrbitre va expulsar amb vermella directa a Yanga-Mbiwa per unes mans en la vora de l'àrea després d'una acció individual d'Álvaro Vázquez. El Montpeller es va veure obligat a jugar gairebé tot el partit amb un futbolista menys davant un Espanyol que va aprofitar els espais per començar a genera perill. Wakaso, amb una rematada des de la frontal, i Joan Verdú, després d'una gran jugada ofensiva, van estar aprop d'aconseguir el primer gol per a l'equip de Mauricio Pochettino.

El partit va començar a complicar-se quan faltaven quinze minuts pel final, ja que Pochettino es va veure obligat a realitzar tres canvis per lesió. Forlín va substituir Raúl Rodríguez, que se'n va anar amb molèsties físiques, i, pocs minuts després, Christian Alfonso i Thievy van entrar per Sergio García i Wakaso, que se'n van anar visiblement tocats. Tot just hi va haver continuïtat en el joc i les bones sensacions que va transmetre l'equip després de l'expulsió es van anar apagant per culpa de les constants interrupcions i totes les adversitats a les quals va haver de fer front l'Espanyol.

El conjunt de Mauricio Pochettino, les seves facultats, va intentar acostar-se amb més perill a la porteria visitant. Verdú va donar el primer avís del segon temps encara l'oportunitat més clara la va tenir Álvaro Vázquez, però el porter Jourdren va estar molt encertat i va evitar el gol blanc i blau. El Montpeller, tot i jugar amb deu, no va renunciar a l'atac i també va tenir les seves ocasions en accions d'estratègia.

Els tècnics van començar a realitzar més canvis, però l'Espanyol seguia controlant el partit i començava a fer algun mèrit per avançar-se al marcador. Finalment ho va aconseguir en aprofitar Rui Fonte un gran centre de Víctor Álvarez des de l'esquerra. Sense temps per a la reacció, el conjunt blanc i blau va sentenciar pràcticament el partit amb el segon gol marcat entre Héctor Moreno i Forlín. Thievy, en la posterior acció, va estar prop d'aconseguir el tercer però la seva rematada va sortir molt desviat.

Semblava que l'equip de Pochettino havia de tenir un final de partit plàcid, però l'Espanyol es va quedar amb deu per l'expulsió de Joan Verdú. El Montpeller, però, tampoc va aprofitar la situació i van ser els locals els que van estar més a prop d'aconseguir el tercer. Els últims minuts van transcórrer no van oferir cap novetat en el marcador i els espanyolistes es van acabar portant la victòria en el partit i en el torneig.

Fitxa tècnica

RCD Espanyol: Cristian Álvarez, Raúl R (Forlín min.32), Víctor S., Tejera (Cristian Gómez min.46), Álvaro (Rui Fonte min.61), Sergio García (Christian min.43), Verdú, H. Moreno, Javi López (Galán min.76), Capdevila (Víctor Álvarez min.46) i Wakaso (Thievy min.44)

Montpellier: Jourdren, Yanga-Mbiwa, Hilton (Marveaux min.63), Bédimo (Deplagne min.72), Utaka (Koita min.57), Belhanda (Jeunechamp min.19), Herrera (Cabella min.57), Congré, Camara (Ait Fana min.57), Stambouli (Mezague min.63) i Saihi (Pitau min.63).

Àrbitre: Sr. Álvarez Izquierdo (C. Catalán). Ha amonestat a Víctor Sánchez (min. 11), Wakaso (min.25), Joan Verdú (min.50), Víctor Álvarez (min.87). Ha expulsat a Yanga-Mbiwa (min.12) i Joan Verdú (min.72)

Gols: 1-0: Rui Fonte (min.63); 2-0: Forlín (min.67)

Incidències: 5.730 espectadors