Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

03/10/2006
L'Espanyol entra al bombo
www.uefa.com

Avui a les 12 h. coneixerà els rivals de la lligueta de la UEFA

L'Espanyol coneixerà avui, a partir de les 12 hores, els que seran els seus rivals a la fase de lligueta de la UEFA en el sorteig que se celebrarà en Nyon (Suïssa).

El conjunt blanc-i-blau acompanyarà a Osasuna, Sevilla i Celta, amb el que es completarà el ple de representants de la lliga espanyola, una cosa del que només pot presumir Holanda, que també comptarà amb quatre equips.

Pel camí, en la primera ronda, han quedat equips tan il·lustres com el Schalke 04, Olympique de Marsella o West Ham, però han seguit endavant clubs tan notables com Ajax, Feyenoord, Parma, Newcastle, Paris SG, Glasgow Rangers o Panathinaikos.

Els 40 clubs que queden en el sorteig es dividiran en cinc grups de vuit equips, en funció del coeficient assignat per la UEFA per les seves últimes participacions europees. De cadascun dels bombos s'extraurà una bola, amb el que acabaran formant-se, finalment, vuit grups de cinc equips, amb una sèrie de condicions prèvies: per exemple, no poden enfrontar-se equips del mateix país en aquesta fase i, també, l'ordre final dels partits es podrà modificar en funció dels rivals nòrdics o dels països de l'Est, atenent a les complicades condicions climatològiques (de fet, l'Espanyol va començar l'any passat jugant a Moscou, a l'octubre, davant el Lokomotiv, quan hauria d'haver-ho fet al desembre). Durant aquesta lligueta, cada club jugarà dos partits en el seu camp i dos fora, amb una jornada de descans per a cada equip. Les dates previstes per als partits són: 19 d'octubre, 2 de novembre, 23 de novembre, 29/30 de novembre i 13/14 de desembre.

Els tres primers classificats de cada grup passaran a 1/16 de final, als quals s'afegiran els equips que hagin quedat eliminats de la fase de grups de la Champions League. A partir d'aquest instant, totes les eliminatòries es celebraran a doble partit, fins a la final, que es disputarà el 16 de maig a Glasgow.