Notícies del RCDE

21/09/2006
2-2: Feliç aniversari

L'Espanyol s'imposa en la tanda de penals en el centenari del Terrassa

A Peixoto li tocava ser l'home del partit. Era el seu esperat debut com a blanc-i-blau. Valverde, contràriament a allò que sempre fa, havia anunciat al migdia que el portuguès seria titular i que aquest partit li serviria per agafar el necessari ritme de competició. Hi havia festa a Terrassa pel centenari de l'equip i semblava l'escenari idoni.

L'ex de l'Oporto, no obstant, va tenir temps de tot en els 21 minuts que va estar al camp. En la primera jugada del partit va posar un primorós centre al cap de Jonathan que aquest va rematar fora. Als tres minuts va xocar amb Dani Morales i es va retorçar de dolor pel cop patit al seu genoll esquerre. Va seguir en el cam, tot i amb problemes i als 17, el propi Dani Morales li va fer un penal que va aprofitar Jonathan Soriano. Als 21, per no córrer més riscos, Valverde el va substituir per Fede Besone. Suficient per un jugador que es troba a la fase final de la recuperació de la seva greu lesió de genoll i suficient, també per poder veure que pot arribar a ser un futbolista molt important si es recupera plenament.

El partit va tenir dues cares molt diferents. En la primera meitat, els blanc-i-blaus van fer valer la seva qualitat per mantenir en tot moment el control del partit i van anar al descans amb avantatge, gràcies al gol aconseguit per Jonathan. Curiosament, Jonathan va haver de llençar el penalti fins a tres vegades perquè l'àrbitre va manar que es repetís. Les tres vegades va marcar, i les tres, increïblement, pel mateix lloc.

La segona meitat, en canvi, va tenir un aspecte diferent. El Terrassa es va trobar molt aviat (minut 52) amb una indecisió en la defensa blanc-i-blava que Sisco es va encarregar de materialitzar en el gol de l'empat. I quinze minuts més tard, Raúl Torres, amb un bon remat des de fora de l'àrea que, això, sí, va impactar en un defensor de l'Espanyol es va colar fent una paràbola a la que no va poder arribar Gorka Iraizoz. Era el 2-1 amb 20 minuts per endavant. Però, Luis García, que feia poc que havia entrat per Coro, va aconseguir l'empat a dos en el minut 80. L'empat va derivar en llançaments de penals per determinar el guanyador i l' Espanyol va estar més encertat i no va fallar cap dels cinc llançaments.