Saltar a continguts

Pericos de Sant Cugat

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies del RCDE

18/09/2006
2-1:S'ha trencat el malastruc
www.rcdespanyol.com


L'Espanyol aconsegueix la primera i anhelada victòria davant un incòmode Celta

Es presumia que el partit tindria símptomes de cansament des del primer minut. Si per al Celta era el seu tercer partit fora de casa en una setmana (va jugar diumenge passat a Tarragona, el dijous a Bèlgica i avui en Montjuïc), per als blanc-i-blaus, que també van actuar diumenge passat a Saragossa i dijous a Eslovàquia, gairebé igual. Malgrat l'obligació d'agradar des del primer moment, els de Valverde quasi no van trobar escletxes entre l'ordenada defensa del Celta, que per alguna cosa va ser un dels equips amb resultats més excel·lents fora de casa la temporada passada.

A l'Espanyol, dominador territorial i del control del joc durant els primers 45 minuts, li va costar trobar buits entre l'ordre de l'equip de Fernando Vázquez. De fet, en tota la primera meitat només un parell d'aproximacions amb perill cal anotar al caseller blanc-i-blau. La primera, de Tamudo, en el minut 13, mentre que la segona va arribar 10 minuts després a peus de Luis García. Al marge d'això, poc més. Moha feia de lateral esquerre, com ja havia anunciat el tècnic en la vigília i Jônatas portava la maneta del partit. Malgrat el domini clar, les ocasions escassejaven.

El Celta, d'altra banda, es tancava bé i llançava en llarg per la velocitat de Baiano, Gustavo López i Nené. Sense oportunitats clares, els de Vigo sí que van semblar que podien arribar amb relativa tranquil·litat fins a la porteria de Kameni.

La segona meitat, malgrat això, va arrencar explosiva. Als quatre minuts de la represa, Moisés va encertar de cap amb la porteria de Pinto i va posar en avantatge als blanc-i-blaus. Malgrat això, l'alegria va durar molt poc. Casi un parell de minuts. Gairebé immediatament, Canobbio va aconseguir l'empat amb un llançament de falta directa. El partit anava i venia d'àrea a àrea i quatre minuts més tard, Jônatas, novament, tornava l'avantatge als locals.

A partir d'aquest instant el partit es va tranquil·litzar. L'Espanyol es va trobar més còmode i va administrar l'avantatge amb coherència. La defensa es va fer més sòlida i Kameni quasi no va tenir problemes per avortar les escasses ocasions del Celta.

Tamudo va haver de deixar el terreny de joc en el minut 74 per problemes físics i la por es va instal·lar a Montjuïc per l'enèsima lesió del de Santa Coloma. De moment, ensurt i res més. Al seu lloc va entrar Pandiani.

A la recta final del partit, el Celta es va trobar amb dues clares oportunitats per aconseguir l'empat (min. 78 i 81), però va ser Pandiani, en el 85, qui gairebé va posar la sentència definitiva. Per ampliar l'emoció i l'angoixa entre els aficionats, Nené va llançar per sobre de Kameni sobre el final del temps reglamentari.