Notícies del RCDE

14/09/2006
2-2: Es decidirà a Montjuïc

L'Espanyol no passa de l'empat en un partit molt treballat davant l'Artmedia

L'Espanyol ha deixat encarrilada la primera eliminatòria de la Copa de la EUFA davant el FC Artmedia, després de l'empat aconseguit aquesta nit a Bratislava. El conjunt blanc-i-blau va voler manar des del principi en un partit que es presumia intens, amb molt joc físic i amb tot just alguns apunts de qualitat. Va ser, per dir-ho d'alguna manera, gairebé com una còpia, amb més gols, del que va disputar més o menys per aquestes dates l'any passat davant el Teplice. Força contra talent.

Tamudo, en el minut tres, es va escapar per velocitat, però no va poder batre en el mà a mà a Kollar, que li va endevinar la intenció. Poc després Halenár va llençar fora un llançament relativament còmode des de dins de l'àrea. Des de llavors i fins a la mitja hora de joc, poca cosa. El domini territorial blanc-i-blau no trobava ni els buits ni la profunditat necessària. Davant tenia un equip ben tancat que es recolzava en la velocitat de Halenár i Hartig. Van ser més de vint minuts de domini estèril, sense ocasions clares en cap costat. L'Espanyol no acabava de ser resolutiu davant un rival incòmode, amb molt poder físic i que es veia afavorit pel mal estat del terreny de joc.

Enmig de tot això, una pilota per la dreta la va centrar amb certa intenció Zabaleta i Kollar, en una mala rebutjada la va deixar a peus de Riera que no va tenir més que empènyer-la. El 0-1 premiava l'esperit d'atac blanc-i-blau. Va semblar que el pany estava obert i que l'equip tornaria a Barcelona amb major renda. Res d'això. Només cinc minuts després, a Halenár li va arribar un centre còmode des de l'esquerra i va rematar de cap impecablement al fons de la xarxa. 1-1 i tornem a començar. Però la 'llei de Murphi' va propiciar que encara fos pitjor. Tchur, també després d'un centre per l'esquerra, va posar en avantatge als locals (2-1) i gairebé immediatament David García queia lesionat amb certa gravetat.

El descans va actuar com un estímul entre els blanc-i-blaus, que van sortir molt més concentrats. Pandiani, en el minut 53 establia l'empat amb una rematada que va rebotar en Cvirik i va despistar per complet al meta local. Un minut més tard, en una bona acció col·lectiva d'atac, Ito va acabar estavellant la pilota a la base del pal dret.

El partit va entrar llavors en una fase de molt de control i de poca activitat. Ni tan sols l'entrada de Luis García per Tamudo va donar més mobilitat a l'atac blanc-i-blau, encara que, certament, si no hi havia ocasions clares en atac, tampoc s'havien d'anotar en contra. Una bona rematada a la primera de Pandiani, en una falta lateral llançada per Luis García va ser el més rellevant d'aquest període, a la qual va seguir, un minut després, una rematada molt forçada de Rufete. Per a la discussió final quedarà el més que possible penal sobre Ito, que el col·legiat rus no va voler ni imaginar i que va acabar, segons més tard, amb una targeta a Rufete per protestar. El primer pas cap a la lligueta ja està donat. Ara només queda confirmar-ho el proper dia 28 en el partit de tornada a Montjuïc.