19/02/2006
En fora de joc.
Juanfran

L'Espanyol paga car un gol anul·lat a Corominas i acaba golejat

Corominas va rebre una bona passada de Juanfran, es va quedar sol i va batre per sota a Viera. L'Espanyol s'avançava a El Madrigal i encarrilava un partit espès al centre del camp i sense un clar amo. Però l'assistent va aixecar la seva bandera i el col·legiat va anul·lar el gol per fora de joc. Va ser rigorós, d'aquells que la regla diu "davant el dubte, deixi jugar". Però el marcador no es va moure i els de Lotina ho van pagar car. Deu minuts després, es repetia la jugada a l'àrea de l'Espanyol. Després del servei d'un córner, el Vila-real va tornar a penjar la pilota i hi havia tres jugadors en posició, com a mínim, dubtosa. José Mari va recollir la pilota i l'ha va cedir a Tacchinardi perquè marqués i mogués el resultat. En aquesta ocasió ningú ho va anul·lar. El gol va ser real i va marcar el partit. A partir d'aquí, tot va ser molt fàcil pels locals.
En aquestes dues jugades, l'Espanyol es va deixar tres punts "claus" a Vila-real i va caure de forma contundent, quan la diferència entre ambdós conjunts va ser durant tot el partit estreta. I tot va succeir en la primera part, en la qual el conjunt perico va desaprofitar un parell d'oportunitats clares i als castellonencs els va sortir tot, i hagué de ser curiosament davant l'Espanyol, després de deu jornades sense Riquelme i sense guanyar un partit. Amb l'1-0, el Vila-real va trobar a un rival tocat anímicament i amb espais a la zona defensiva. Senna, en el minut 35, va enganxar una forta volea des de la frontal que va tocar, per a més mala sort visitant, en Jarque i va despistar a Gorka, que només va poder veure com la pilota obstaculitza en la xarxa. I dos minuts després va arribar el tercer, obra de Forlán, que duia 789 minuts sense celebrar un gol. La jugada va tenir una mica de mala sort, ja que Gorka va rebutjar el primer llançament però el rebot li va tornar a l'uruguaià, que aquesta vegada no va perdonar. Així es va arribar al descans, en ple vendaval d'un Vila-real que va deixar sentenciat el partit, doncs l'Espanyol no va donar símptomes per intuir una possible remuntada.
A la segona meitat el Vila-real es va sentir més còmode. Tancat enrere, sortia a la contra amb molt d'ofici, encara que va caure, aquesta vegada sí, en diverses ocasions en fora de joc. De l'Espanyol ens queden algunes notes positives, malgrat la derrota i que l'equip se situa a prop de la zona de descens. Sergio Sánchez i Miki van tenir els seus minuts i no van desentonar en un equip amb voluntat, però sense sort a la rematada i sense fluïdesa en el joc. El quart va arribar ja amb un Espanyol resignat i cansat. Forlán es va internar per la dreta i va posar un centre ras enrere perquè Font marqués el quart i tanqués un nou malson de l'equip fora de casa. Encara que la UEFA de dijous serà una altra història, l'equip ja no estarà en fora de joc.